Vláda bude jednat o pojišťovnách, evidenci účtů či viru zika

03.02.2016 6:12

Vláda se na dnešní schůzi vrátí k projednání sporné novely zákona, která upravuje činnost pojišťoven a zajišťoven podle několika evropských směrnic. Cílem je posílení jejich finanční stability a ochrana spotřebitelů. Vláda jednání o novele přerušila v polovině ledna. Ministři by měli hovořit také o připravenosti republiky na možnou nákazu virem zika.

Vláda bude jednat o pojišťovnách, evidenci účtů či viru zika
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Sněmovna loni v listopadu zákon, který navíc obsahoval i omezení provizí pojišťovacích zprostředkovatelů, neschválila. O novele zákona o pojišťovacích zprostředkovatelích jako samostatné normě bude vláda jednat také.

Kabinet má na programu i návrh zákona o centrální evidenci účtů fyzických a právnických osob vedených u bank a záložen. Data v evidenci, kterou by měla spravovat Česká národní banka, mají být podle plánu aktualizována minimálně denně. Cílem je zejména boj proti daňovým únikům.

Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček (ČSSD) má předložit zprávu o připravenosti ČR na hrozbu nákazy virem zika. Podle ní budou testy na nákazu provádět laboratoře v Praze, Ostravě a Ústí nad Labem. Protože se virus nepřenáší mezi lidmi, nebude podle zprávy nutné při podezření na nákazu aktivovat systém pro zvládání vysoce nakažlivých nemocí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

16:24 Pozdvižení na síti. VIDEO: Muslimové slaví volební úspěchy v britských volbách

Ve Velké Británii proběhly ve čtvrtek komunální volby. Voleno bylo přes 2500 místních zastupitelů a …