Vláda odvolala pět členů SŽDC, chtěli zvýšit platy

27.03.2013 18:13

Premiér Petr Nečas (ODS) dal jasně najevo, že v managementu Správy železniční a dopravní cesty bude důsledně sledovat výši platů a odměňování. Pět dosavadních členů rady si chtělo platy navzdory dnešní ekonomické situaci zvýšit a vláda obratem sáhla k jejich odvolání. Kabinet také odmítl posvětit novou budovu pro Nejvyšší kontrolní úřad za 300 milionů korun.

Vláda odvolala pět členů SŽDC, chtěli zvýšit platy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Petr Nečas

"Vláda odvolala ze Správní rady Správy železniční a dopravní cesty (SŽDC) pět jejích členů, protože správní rada posvětila zvýšení platů a odměn managementu Členové rady nereagovali na pokyn ministerstva financí, které nařídilo toto jednání zastavit. Odvolané členy nahradí náměstci ministerstva dopravy. Správní rada v novém složení rozhodne o zrušení předchozího rozhodnutí o navýšení platů a odměn vedení," prozradil premiér Nečas.

Vláda také neschválila záměr nakoupit novou budovu pro Nejvyšší kontrolní úřad. Ve stávající ekonomické situaci kabinet premiéra Petra Nečase nechce vydávat peníze na nové budovy pro úředníky.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

17:27 Vím, co bylo ve skladu... Kauza Vrbětice uzavřena. Pak zaznělo něco, co řečeno nebylo

O tom, že ve Vrběticích rozhodně nebyla škoda za miliardu, se rozhovořil bezpečnostní analytik Jaros…