Vláda projedná další opatření ke koronaviru i běžnou agendu

27.04.2020 6:19

Vláda dnes projedná návrh na oddálení termínu pro podání žádostí o evropské dotace pro zemědělce o měsíc kvůli epidemii koronaviru. Žádost budou moct podat do 15. června. Ministerstvo zemědělství záměr posunout termín pro žádosti o celkem 30 miliard korun už dříve oznámilo, dnes má změnu nařízení schválit vláda.v

Vláda projedná další opatření ke koronaviru i běžnou agendu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Úřad vlády, ilustrační foto

Ministr zemědělství Miroslav Toman (za ČSSD) také avizoval, že chce ve vládě a s epidemiology probrat urychlení otevírání restaurací, které by podle něj mohlo pomoct zemědělcům s odběrem produkce. Ministerstvo zdravotnictví bude informovat o investici 64 milionů korun do integrovaného počítačového systému pro krajské hygienické stanice, jejichž úloha v době epidemie vzrostla.

Vedle agendy spojené s koronavirovou epidemií se tentokrát vláda bude věnovat i dalším bodům. Probere například plán České republiky do roku 2030 zvýšit počet elektromobilů na stovky tisíc či návrh na úhradu schodku loňského státního rozpočtu vydanými státními dluhopisy za 50,4 miliardy korun. Ministerstvo vnitra předloží návrh mířící ke zpřísnění podmínek pro soukromé bezpečnostní služby. Požaduje, aby jejich činnost reguloval samostatný zákon.

Menšinový kabinet hnutí ANO a ČSSD se vyjádří také k předloze poslanců opozičního hnutí STAN, podle kterého by registr majetkových oznámení politiků neměl být veřejně přístupný bez omezení. Povinnost podávání majetkových přiznání by se podle novely STAN nevztahovala na neplacené radní, případně místostarosty dvou druhů menších obcí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…