Vláda se občas obměňovat musí. Je to chlap, chválí Bessera koaliční partneři

08.12.2011 22:48

Podle poslanců vládní koalice by měl být odstupující ministr kultury Jiří Besser pochválen, že „nezatěžuje vládu“. Jeho kolegové sice odmítají, že by šlo o korupční kauzu, přesto ale vítají, že aféru neprotahoval.

Vláda se občas obměňovat musí. Je to chlap, chválí Bessera koaliční partneři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Člen vedení hnutí Starostové a nezávislí Jiří Besser

„Je správné pochválit pana ministra Bessera, že je to chlap, že nezatěžuje vládu," pochválil Jiřího Bessera předseda poslanců Věcí veřejných Vít Bárta v ČT. Podobně mluvila i ministrova kolegyně Helena Langšádlová z TOP 09: „Musí odmítnout, že tato kauza je spojena s jakoukoliv korupcí nebo trestným činem." Zároveň však dodala, že je správné, že Besser z funkce odešel.

Langšádlová odmítla, že by byl ministr nějak „odstraněn" svou vlastní partají, které se znelíbil. V době kauzy kolem vily na Floridě byl totiž mimo Českou republiku. To poslankyně hodnotí jako nešťastné, ale především proto, že se ministr nemohl okamžitě k problému vyjádřit. „Já myslím, že rezervy v komunikaci byly i na straně pana ministra," dodala.

Související: Umělci se snaží prosadit Mathého jako ministra. Už navštívili knížete

„Nejsou to peníze z kapes daňových poplatníků," zastával se Bessera dál Bárta. Zároveň řekl, že v politické branži platí presumpce viny, a tak je dobře, že Besser nezatěžoval vládu pochybnostmi, zda má či nemá pravdu. „Já si dovoluji tvrdit, že Věci veřejné žádné škraloupy neměly," dodal ještě Bárta na otázku, že se i jeho strana, konkrétně on, potýkali s finančními nesrovnalostmi.

Bessera se však rozhodně nezastával opoziční poslanec a místopředseda ČSSD Michal Hašek. „Teď je to i TOPka, která má také motto 'boj s korupcí'," připomněl, že Besser není první ministr současné koalice, který odešel. Konkrétně je už sedmý. „Vláda se občas obměňovat musí, je to zdravé," řekl ale poslanec za ODS Marek Benda.

Čtěte:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…