Vláda si prý koupila Dobeše. Za 800 milionů

30.11.2012 13:31

Ani faktický šéf Věcí veřejných Vít Bárta tomu nechtěl věřit, ale stalo se – vláda si podle něj koupila kvůli hlasování o daňovém balíčku na svou stranu exministra školství Josefa Dobeše. A za nemalou částku – 800 milionů korun.

Vláda si prý koupila Dobeše. Za 800 milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Josef Dobeš odpočívá ve sněmovně

„Sněmovní školský výbor včera doporučil poslancům zvýšit rozpočet ministerstva školství pro příští rok o 800 milionů korun na sport. Návrh prosazoval pochopitelně Josef Dobeš, ale předně předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura, bez kterého by byl celý podnik odsouzen k nezdaru. Na sport je v návrhu rozpočtu ministerstva 2,18 miliardy korun,“ vyčíslil Bárta.

Premiér Petr Nečas prý chtěl mít jistotu, že jeho daňový balíček projde i přes problémy s tzv. rebely z ODS. „Průchod balíčku ale posichroval Dobeš, který marně lákal na tiskovou konferenci dalšího poslance VV Davida Kádnera,“ tvrdí Bárta.

Jeho strana (ve které byl do té doby i Dobeš) ale daňový balíček odsuzuje hlavně kvůli zvyšování DPH. „Jelikož jakékoli zvyšování daní stejně větší výběr nepřinese,“ objasnil Bárta.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…