Vláda už prý splnila dvě třetiny protikorupční strategie

04.08.2012 20:50

Sedmdesát procent úkolů, který si vládní kabinet předsevzal v protikorupční strategii, je splněno. Strategie má přitom celkem 88 bodů, což znamená, že do konce července jich bylo splněno 62.

Vláda už prý splnila dvě třetiny protikorupční strategie
Foto: hns
Popisek: Fotokoláž.

V původně plánovaných termínech se ale nestihlo všechno. Jak upozornily Novinky.cz, prohlásila to předsedkyně Vládního výboru pro koordinaci boje s korupcí Karolína Peake (LIDEM).

"Za podstatné považuje výbor předložení návrhu zákona o dohledu nad financováním politických stran a návrhu zákona o registru přestupků," uvedla pro server Peake. Návrhy by měl kabinet projednat na podzim. Poté by mohly být poslány do legislativního procesu.
 
Zatím však neodsouhlasila návrh Zákona o státním zastupitelství. Podle Peake do konce roku ale i tento návrh zákona vládě předložen bude.
 
Stejně tak Poslanecká sněmovna zatím nedodala návrh na změnu jednacího řádu. Ten by měl znemožnit přidávání přílepků k zákonům, s nimiž nesouvisí. Měl by ukončit i tzv. "porcování medvěda" při němž poslanci do svých regionů posílali prostředky při schvalování zákona o státním rozpočtu.
 
Do konce roku by měly být připraveny také návrhy zákonů o lobbingu, zákon o státních úřednících  a novela trestního zákoníku. Ta by měla obsahovat znovuzavedení účinné lítosti pro korupční trestné činy.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bob

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…