Vláda v neděli mimořádně zasedne kvůli bezpečnostní situaci

27.02.2022 6:15

Vláda se v neděli ve 12:30 mimořádně sejde, aby jednala o aktuální bezpečnostní situaci vyvolané ruskou agresí vůči Ukrajině. Včera večer to oznámil Úřad vlády. Bližší informace o obsahu jednání zatím nejsou známy. Premiér Petr Fiala (ODS) má v neděli v plánu ještě v 11:00 vystoupit v diskusním pořadu televize CNN Prima a po 14:00 má vystoupit na demonstraci na podporu Ukrajiny na Václavském náměstí v Praze. Kvůli situaci na Ukrajině se v neděli také sejde krizový štáb ministerstva zahraničních věcí. O svých závěrech má informovat veřejnost v odpoledních hodinách.

Vláda v neděli mimořádně zasedne kvůli bezpečnostní situaci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petr Fiala a Zbyněk Stanjura

Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) se podle tiskového odboru ministerstva vnitra nedělní schůze nezúčastní. V 15:00 bude v Bruselu přítomen mimořádnému jednání ministrů vnitra zemí Evropské unie, kteří budou jednat o očekávaném přílivu uprchlíků z Ukrajiny.

O aktuální situaci na Ukrajině hovořil včera premiér Fiala s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským; obsahem hovoru byla i konkrétní pomoc. Vláda už včera rozhodla o poskytnutí zbraní Ukrajině z armádních skladů. Ministerstvo vnitra také předložilo svoji nabídku zbraní pro ukrajinskou stranu. Vládní úřady řeší další pomoc hlavně pro Ukrajince, kteří kvůli bezpečí prchají do Česka.

Od neděle by měl také začít fungovat informační systém pod ministerstvem vnitra, který bude zprostředkovávat nabídku a poptávku po ubytovacích kapacitách pro uprchlíky a také humanitární pomoc.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…