Vládě a prezidentovi důvěřuje stejné procento lidí, ukázal průzkum

03.07.2015 13:55

Průzkum CVVM ukázal, že vládě Bohuslava Sobotky a prezidentu Miloši Zemanovi důvěřuje stejný počet lidí – 45 procent. Nejvyšší důvěře se tradičně těší starostové se 60 procenty. Naopak nejhůř na tom jsou Poslanecká sněmovna a Senát se 33 procenty.

Vládě a prezidentovi důvěřuje stejné procento lidí, ukázal průzkum
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman během rozhovoru s ParlamentnímiListy.cz

Důvěra v politiky nebývá v České republice právě nejvyšší. Tradičně lidé nejvíce věří starostům a dalším obecním zastupitelům. Naproti tomu poslanci a senátoři si nevedou dlouhodobě právě nejlépe. Poněkud překvapivě na předních místech žebříčku není ani prezident Miloš Zeman, instituce prezidenta se totiž v Česku těšívá také velké důvěře. S červnovými 45 procenty je na tom prezident ještě o poznání lépe než v prosinci 2014, kdy mu věřilo jen 34 procent.

Prosinec nebyl dobrým měsícem ani pro Poslaneckou sněmovnu a Senát, kterým tehdy důvěřovalo 29 a 30 procent. Ve stejné době zastupitelům obcí a starostům shodně důvěřovalo 62 procent lidí. Pokud jde o hejtmany, v prosinci 2014 i červnu 2015 jim důvěřovalo 38 procent lidí, u krajských zastupitelů to bylo 40 procent v prosinci a 41 v červnu. Vládě v prosinci 2014 věřilo 44 procent lidí.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…