Vládě demisi, bruselským bastardům smrt. Alláhu nasrat. Okamurovci s přáteli to rozjeli před Hradem

28.09.2015 18:52

REPORTÁŽ Naše vláda je plná slabochů. Islám je lidský odpad. Naše média jsou kanál. To je jen pár hesel z demonstrace proti imigraci a vládě, na které vystoupil šéf hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomio Okamura na Hradčanském náměstí. V Praze se však protestovalo nejen pod sochou Tomáše Garrigua Masaryka.

Vládě demisi, bruselským bastardům smrt. Alláhu nasrat. Okamurovci s přáteli to rozjeli před Hradem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Stop hrobníkům ČR v čele s Bohuslavem Sobotkou,“ stálo na transparentu. Hradčanské náměstí bylo skoro plné, přičemž ho z jedné třetiny zaplnily motorky, prý novodobých „Blanických rytířů“. Za tyto motorkáře se dva stručně vyjádřili: „Alláhu nasrat!“ Pak už náměstím zaburácela snad stovka pekelných strojů a ztratila se v dáli.

Prezidentovy narozeniny

Pod sochou prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka nejdřív posedávali turisté. Popíjeli kelímkáče a pojídali buřty nakoupené na nedalekém tržišti, ale s příchodem většího množství demonstrantů odešli. Nakonec se jich zde sešlo něco přes tisíc. Většina aplaudovala při zmínce o jednasedmdesátých narozeninách prezidenta Miloše Zemana a podepsala se pod hromadné blahopřání. Po obvodu náměstí se ve stáncích také podepisovala petice za referendum za vystoupení ČR z EU.

„Přejeme hodně lásky a sil. Chceme oslavit sté výročí založení Československa s Milošem Zemanem v čele. Proto bych ho chtěla poprosit, aby šetřil silami,“ sdělila Radka Zemanová. Institut strategických slovanských studií, jehož je předsedkyní, demonstraci svolal a ona ji moderovala. Prezident byl požádán, aby využil ústavního práva a odvolal vládu. Na protestu také všichni poukazovali na nově připravovaný zákon o referendu, který prý je v rozporu s požadavky lidí.

Moderátorka se ironicky pozastavila nad názorovým obratem ministra financí Andreje Babiše v pořadu Máte slovo s M. Jílkovou. Prý vykradl všechny myšlenky a přisvojil si je. „Tyto klony mluví, jak se jim to hodí. Volte originály,“ vyzvala.

Vláda rezignovala

U mikrofonu se objevil dost vyhublý Tomio Okamura. „Naše vláda kapitulovala a podřídila se bruselskému diktátu. Souhlasila s tím, že se na našem území budou roztahovat nepřátelští emigranti. Měla by být ukončena válka na Středním východě a uklidněna situace v Africe. Vláda by měla tlačit na to, aby USA ukončily svou rozpínavou zahraniční politiku, která to způsobila,“ řekl. Uprchlíky je prý třeba vrátit do jejich zemí a uzavřít hranice, jinak se ocitneme v největším ohrožení od druhé světové války – v obklíčení muslimů.

„Smrt bruselským bastardům,“ zjevil se na ta slova další transparent. „Smrt vlastizrádcům,“ neslo se davem. „Osobně jsem navštívil dva uprchlické tábory. Bělou pod Bezdězem a Vyšní Lhoty. Není tam ani jeden křesťan, jen samí muslimové,“ doplnil Okamura.

Podle demonstrantů se vláda v Česku chová, jako kdyby byla země protektorátem USA a velvyslanec Andrew Schapiro říšským protektorem. „Schapiro táhni,“ volali všichni.

Miliony do ulic

Podle dalšího mluvčího, sociologa a člena Svobodných Petra Hampla, je třeba dostat do ulic miliony lidí. „To není o tom, jestli nějaká formace získá patnáct poslanců. Odložme ideologie a snažme se oslovovat i lidi z jiného spektra,“ sdělil a dodal: „Nebo se těšíte, až na místě katedrály svatého Víta vyroste vítězná mešita? Nebo až před vašima očima ukamenují holku, co byla znásilněna? Je třeba, abychom hnuli zadky.“ Dav několikrát zařval: „Změna systému.“ Dva demonstranti začali vykřikovat, že demokracie se neosvědčila, takže je třeba silnějšího režimu.

Kritika se nevyhnula ani Turecku, prý podivnému spojenci z NATO, který zabíjí Kurdy, jediné současné protivníky Islámského státu. Za zapojení země v NATO prý může jen a jen první český prezident Václav Havel. Zemanová nakonec dodala: „John Lennon jednou řekl, že má vše dobrý konec, a pokud ne, tak to ještě neskončilo. Je na nás, aby tato situace dobře skončila.“

V Praze se na Václavském náměstí konal také sraz za vystoupení ze Severoatlantické aliance, který svolala iniciativa Ne základnám, a protest proti povinným kvótám pro přerozdělování uprchlíků. Ten na Jungmannově náměstí uspořádala Strana svobodných občanů. Akce u Hradu ale byla největší.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jan Rychetský

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…