Vladimír Dlouhý se vyjádřil k zákazu kouření v restauracích. Jeho propagátory opravdu nepotěší

10.01.2017 22:35

Protikuřácký zákon dál víří místy stojaté vody české společnosti. Je správné lidem zakázat kouřit v restauracích, nebo jde o nepřijatelné omezení svobody jednotlivce a podnikání? K těmto otázkám se nevyjadřují jen senátoři, které projednávání tohoto zákona čeká. K návrhu zákona se vyjádřil i prezident hospodářské komory ČR Vladimír Dlouhý. Zastánce zákazu kouření asi nepotěší.

Vladimír Dlouhý se vyjádřil k zákazu kouření v restauracích. Jeho propagátory opravdu nepotěší
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Dlouhý, prezident Hospodářské komory České republiky

„Respektujeme společenskou poptávku na omezení kuřáckých prostor, na druhé straně však jde o další nepřiměřený zásah do soukromého vlastnictví a svobody podnikání,“ říká prezident Hospodářské komory Vladimír Dlouhý.

V kostce řečeno by si o kouření či nekouření v té či oné restauraci měli rozhodovat majitelé a neviditelná ruka trhu. Ti, kteří chtějí v restauraci kouřit, nechť jsou tam, kde se kouří. Lidé, kteří baží po nekuřácké hospodě, nechť své peníze utratí v takové restauraci, kde se nekouří.   

„Oceňujeme proto, že se v legislativním procesu ze strany některých senátorů objevují návrhy na rozumné a kompromisní řešení,“ dodává Dlouhý.

CELÉ TISKOVÉ PROHLÁŠENÍ ZDE

Prezident hospodářské komory zde naráží na návrh zřídit v restauracích přísně oddělené kuřárny, kam by nemusela chodit ani obsluha. Zřízení kuřáren navrhoval poslanec občanských demokratů Marek Benda. Poslanci však jeho nápad smetli ze stolu. V horní komoře parlamentu se snaží kuřárny v restauracích prosadit senátor Ivo Valenta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…