Vladimir Putin jede do členské země EU. Setká se s prezidentem a premiérem, veze byznys

23.05.2016 14:31

Ruský prezident Vladimir Putin poprvé za půl roku navštíví členský stát Evropské unie. Oficiální návštěva Řecka se má uskutečnit mezi 27. a 28. květnem. Ruské bezpečnostní služby již započaly přípravy spojené s Putinovou návštěvou v Řecku.

Vladimir Putin jede do členské země EU. Setká se s prezidentem a premiérem, veze byznys
Foto: kremlin.ru, tan
Popisek: Vladimir Vladimirovič Putin, prezident Ruské federace

Anketa

Andrej Babiš zvažuje Věru Jourovou coby kandidátku na prezidenta. Co vy na to?

hlasovalo: 7079 lidí

Prezident Ruské federace Vladimir Putin má při své návštěvě jihoevropského státu v plánu probrat realizaci společných projektů, zejména v oblastech transportu a energetiky, uvedla tisková služba prezidentské kanceláře.

„Dojde k setkání s řeckým prezidentem Prokopisem Pavlopulosem a předsedou vlády Alexisem Tsiprasem. Očekává se, že v průběhu prezidentské návštěvy Řecka budou probrány klíčové otázky týkající se vzájemných obchodních a ekonomických vztahů, včetně možné realizace společných projektů v oblasti transportu a energetiky,“ píše se ve zprávě.

Bude se jednat o první Putinovu návštěvu Řecka za posledních devět let. Ruský prezident má být údajně doprovázen skupinou byznysmenů, včetně těch, kteří by v Řecku rádi investovali finanční prostředky, uvádí na svých stránkách National Herald.

Skupina byznysmenů bude vedena předsedou představenstva energetické společnosti Gazprom Alexejem Millerem a ředitelem ruských železnic Olegem Belozerovem, což je údajně dáno tím, že se „Řecko v obchodních jednáních týkajících se energie v poslední době přiblížilo Rusku, navíc existují plány na privatizaci špatně fungujících státních železnic“, uvádí National Herald.

Podle řeckých médií se bude ruský prezident v Řecku snažit zejména lobbovat za spolupráci při vytváření nového plynovodu, který by měl transportovat ruský plyn přes Bulharsko a Řecko do Itálie.

Důraz má být kladen i na kulturně-humanitární spolupráci, jelikož se letošním rokem završuje milénium od té doby, kdy ruští mniši přišli na horu Athos. Z tohoto důvodu má v letošním roce mezi oběma zeměmi probíhat hned několik mezikulturních výměn, počínaje tím, že letošní rok v Rusku byl prohlášen za rok Řecka a vice versa.

Podle řeckých novin Eleftheros Typos jsou nejvyšší představitelé z ochranky ruského prezidenta již v Řecku. Putin bude na místo setkání dopraven ohromným letadlem Antonov a poté třemi obrněnými limuzínami vyzbrojenými těžkými zbraněmi. Členové prezidentské ochranky již údajně také důkladně prozkoumali všechna místa, na kterých se má Putin v Řecku nacházet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…