Vladimír Železný končí jako ředitel TV Barrandov

13.03.2014 11:44

Vladimír Železný po pěti měsících skončil ve vedení TV Barrandov. Ve středu jej společně s programovou ředitelkou Markétou Zahradníkovou odvolal majitel televize Jaromír Soukup, informoval dnes server Digizone.cz. Řízením byla pověřena místopředsedkyně představenstva vydavatelství Empresa Media Marcela Hrdá.

Vladimír Železný končí jako ředitel TV Barrandov
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Železný

Železný do čela TV Barrandov nastoupil loni v listopadu, kdy oznámil cíl zvýšit divácký podíl stanice nad deset procent.

Železný byl prvním ředitelem Novy, první celoplošné soukromé televize v Česku. Nova se stala brzy nejsledovanějším kanálem v Česku. Železný měl v televizi svůj vlastní pořad Volejte řediteli, kde odpovídal na dotazy divákům, ale také komentoval různé věci, mimo jiné i politiku včetně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. Právě kvůli tomu bylo proti němu vedeno v roce 1998 řízení o odebrání licence. To však bylo později zastaveno.

V roce 1999 se ve zlém rozešel s investorem CME a přestěhoval televizi z Měšťanské besedy na Barrandov. Kvůli tomu se konaly tři mezinárodní arbitráže. Podle jedné Železný investora svým jednáním nepoškodil, ale tribunál nařídil zúčastněným stranám vzájemně si navrátit plnění smlouvy o prodeji akcií společnosti Nova Consulting, a. s. (držela 1% podíl v CET 21) - CME vrátila akcie a Železný zhruba miliardu korun. V dalších dvou arbitrážích se CME soudila s ČR kvůli špatné ochraně investic. Podle první z nich český stát zahraničního investora nepoškodil, druhou arbitráž stát však prohrál a musel zaplatit zhruba 10 miliard korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…