Vládní KDU-ČSL si dnes v Ostravě zvolí vedení, funkci předsedy obhajuje Jurečka

23.04.2022 6:30

Vládní KDU-ČSL si dnes odpoledne zvolí na sjezdu v Ostravě vedení. Pozici předsedy bude obhajovat ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka, který je v čele lidovců od ledna 2020. Zatím je jediným kandidátem, není však vyloučeno, že se někdo ke kandidatuře přihlásí až přímo na sjezdu. Sjezd skončí v neděli.

Vládní KDU-ČSL si dnes v Ostravě zvolí vedení, funkci předsedy obhajuje Jurečka
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marian Jurečka

Na prvního místopředsedu kandiduje místopředseda Sněmovny i strany Jan Bartošek a o obhajobu se pokusí senátorka Šárka Jelínková. Na řadové místopředsedy má nominace pět lidí, kromě Bartoška a Jelínkové také současný místopředseda a náměstek brněnské primátorky Petr Hladík, poslanec Tom Philipp a náměstek moravskoslezského hejtmana Lukáš Curylo.

Dnes dopoledne vystoupí hosté, například ukrajinský velvyslanec v ČR Jevhen Perebyjnis, polský europoslanec Jan Olbrycht, předsedové koaličních stran či někdejší předseda vlády a Senátu Petr Pithart. Se zprávou předsedy vystoupí Jurečka, projevy budou mít i další lidovečtí členové vlády – ministryně životního prostředí Anna Hubáčková a ministr zemědělství Zdeněk Nekula.

Odpoledne delegáti zvolí nové vedení, večer budou lidovci projednávat stanovy. V neděli se straníci budou zabývat přípravou na podzimní komunální a senátní volby a základním směrem politiky KDU-ČSL.

Dnes dopoledne bude u hotelu Clarion, kde se sjezd koná, přistaveno auto potravinové banky. Účastníci budou moci přispět potravinami či drogerií do sbírky potravin. K zakoupení též budou charitativní ponožky, výtěžek poputuje do pražské základní školy, která vzdělává deset žáků s Downovým syndromem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…