Vládní zmocněnec pro IT se Takáčovi pochlubil, jaký dostal od ministerstva tarif. Zhluboka se nadechněte

01.03.2019 19:09

Hostem pátečního Interview ČT24 byl vládní zmocněnec pro IT a digitalizaci Vladimír Dzurilla. Moderátorovi vysvětloval, proč máme tak drahá mobilní data. Nepoužil přitom argument ministryně průmyslu a obchodu za hnutí ANO Marty Novákové, která sklidila u Čechů posměch za tvrzení, že si za drahá data můžeme trochu sami. Dzurilla prozradil, jaký tarif má on sám.

Vládní zmocněnec pro IT se Takáčovi pochlubil, jaký dostal od ministerstva tarif. Zhluboka se nadechněte
Foto: Hans Štembera
Popisek: Telefon Nokia

Dzurilla slíbil, že vláda prosadí možnost změnit operátora bez nutnosti informovat svého původního poskytovatele služby. Specialista si od toho slibuje, že změna operátora bez informování původního operátora přinese na tomto trhu větší konkurenci a lidé v konečném důsledku ušetří. Každý občan se prý stane váženým zákazníkem pro operátory.

Sám Dzurilla je prý velmi váženým zákazníkem. když před kamerami popsal, jak tarif používá, moderátor Daniel Takáč jen nevěřícně koukal.

„Já mám velmi dobrý datový tarif, využívám tarif, který byl vysoutěžený v roku 2017 na Ministerstvu financí. Je velmi levný, stojí 47 korun na neomezené volání a SMS a za 150 korun neomezená data,“ práskl na sebe host. Jeho volba slov přitom lehce připomínala vyjadřování předsedy vlády Andreje Babiše (ANO), který také občas sklouzává ke slovenštině.

A Dzurilla si to prý uměl dobře zařídit i doma. „Můj dosavadní tarif, který máme v rodině, tak můžu to klidně říct, je to neomezené volání, neomezené SMS, je tam 1000 minut do Evropské unie, plus je tam 4 giga dat, takže mám taky dobrý tarif doma. Uměl jsem si to zařídit,“ usmíval se Dzurilla.

„Je to o tom, aby ty zákazníci sami vyžadovali ty služby a tlačili na ty operátory, ale nechceme, aby to bylo jako na trhu, kde budou výhodné jen ty podpultové smlouvy,“ podotkl host. Vláda Andreje Babiše chce prý tlačit na to, aby byly výhodné už ty základní nepodpultové nabídky. Faktem je, že máme výborné pokrytí republiky vysokorychlostním internetem, což s sebou jistě neslo nemalé náklady na vybudování sítí, ale to neznamená, že musíme platit o tolik víc, než platí Rakušané, které mají pokrytí hodně podobné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…