Vlastenectví? Daniel Landa promluvil o sobě a zklamání

13.07.2017 11:15

Ohledně svého vlastenectví i ohledně Evropské unie se rozpovídal na svém facebookovém profilu zpěvák Daniel Landa.

Vlastenectví? Daniel Landa promluvil o sobě a zklamání
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zpěvák, skladatel a automobilový závodník Daniel Landa

„Haló! Prober se, snad je ještě čas. Taháme čerta za vocas. A von tahá nás,“ zpívá mimo jiné Landa v písni Bohemia, kterou se nyní rozhodl opětovně sdílet na svém facebookovém profilu. A dočkal se otázky od svého věrného fanouška.

„Myslíte si, Dane, že burcovat lidi k činům pomocí písní má nějakou cenu? Přece jen to už děláte víc jak 20 let, a mně připadne, že se to spíše kolem nás žene k záhubě než prosperitě? Tím nechci říct, že máte přestat tvořit, jen mě zajímá váš názor,“ poznamenal uživatel.

„Ne, nedokázal jsem v tomto ohledu nic. Ani kultivaci vlastenectví a ani rozumnou jednotu stejně smýšlejících,“ přiznal k šest let staré písni sebekriticky Landa. „A tak jsem se převlékl za šaška a šel do toho dle svých osobních možností až za hranici nepochopení a opovržení. Ničeho ale nelituji. Mohu se na sebe s čistým svědomím vlastence alespoň podívat do zrcadla,“ podotkl zpěvák.

Anketa

Kdo má vaši důvěru?

hlasovalo: 4978 lidí

Landa se v minulých dnech účastnil křtu knihy Zapomenuté vítězství diplomata Jaroslava Bašty. Bašta o něm tehdy řekl, že Landova nálepka extremisty je neaktuální. „Dnes jej dle textů jeho písniček považuji za vlastence, nikoli za nacionalistu. Líbí se mi jeho vyšehradský lokální patriotismus, jeho snaha poznávat a zkrášlovat svůj širší domov. Právě proto, že má tak pevné vyšehradské kořeny, může úspěšně pracovat třeba v Afghánistánu, pomáhat s rozvojem tamní kultury a sportu,“ pochválil ho Bašta. O křtu knihy jsme psali ZDE.

Když se pak v diskuzi pod článkem objevil názor, že celá Evropská unie je 100x horší než Rusko, Landa odvětil: „Měli bychom nadávat hlavně na sebe.“

K politice a k Evropské unii se zpěvák vyjadřuje poměrně často, známá je například jeho promluva k uprchlické krizi, kdy před dvěma lety na koncertě před posluchači uvedl: „Uprchlíci jsou jen malou částí veliké levárny, kterou na nás někdo přichystal.“ Tehdy také řekl: „Jejím cílem je ‚rozje*at‘ stabilitu Evropské unie a naší země.“ Psaly o tom například Lidovky.cz.

Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…