Vnitro chce zadat dva nadlimitní tendry bez uveřejnění

21.02.2012 17:45

Ministerstvo vnitra ve středu vládě představí záměr zadat dvě nadlimitní veřejné zakázky v hodnotě celkem přes 70 milionů korun bez uveřejnění. První z nich se týká provozu a správy systému kontaktních míst Czech POINT, které stát využívá pro komunikaci občanů s úřady státní správy. Druhá zakázka souvisí s podporou informačního systému takzvané spisové služby, sdělil ČTK mluvčí ministerstva vnitra Jiří Korbel.

Vnitro chce zadat dva nadlimitní tendry bez uveřejnění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilustrační foto.

Spravovat systém Czech POINT by měl vítěz zakázky v prvním pololetí letošního roku. Předpokládaná cenu tendru je přibližně 48 milionů korun. Hrazena bude z rozpočtu vnitra. "Provoz systému Czech POINT bez zajištěné podpory a údržby dnes již není možný. Jakákoliv nestabilní situace v systému vyvolává jeho neřízený postupný či okamžitý kolaps a v důsledku přerušení poskytování služeb dílčím klientům," uvedl mluvčí. Kontaktní místa Czech POINT umožňují lidem získat například výpis z katastru nemovitostí, obchodního rejstříku či rejstříku trestů. Nyní je těchto míst zhruba 6600.
Podporu systému elektronické spisové služby MV pro roky 2012 - 2013 může podle vnitra zajistit pouze jihlavská společnost GORDIC s.r.o., která je vlastníkem autorských a majetkových práv k informačnímu systému. Předchozí smlouva vypršela ke konci loňského roku, nová bude MV stát 25 milionů. Obdobnou zakázku za 14 milionů by měli podepsat i hasiči.
Systém elektronické spisové služby podle Korbela slouží k zabezpečení například elektronické komunikace s kontaktními místy veřejné správy nebo systémem datových schránek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: aš, čtk

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…