Vojtěch bez roušky v kině? Mě by pověsili na kandelábr, myslí si Prymula

30.08.2021 21:49

Existuje zde jistý dvojí metr, nebo je česká společnost proti porušování vládních opatření v boji proti koronaviru postupem času shovívavější? Exministr zdravotnictví Roman Prymula, který byl hned za několik pochybení v tomto směru loni doslova veřejně a mediálně bičován, se pozastavuje nad prohřešky současného šéfa resortu zdravotnictví Adama Vojtěcha (za ANO). Ten byl zachycen na fotografii z filmového festivalu v Karlových Varech bez ochrany úst, píše o tom server Echo24.cz.

Vojtěch bez roušky v kině? Mě by pověsili na kandelábr, myslí si Prymula
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Prymula

V průběhu letošního slavnostního zahájení filmového festivalu v Karlových Varech byli k vidění někteří hosté, jak porušují hygienická opatření. Bez ochrany úst zachytili fotografové také ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD) nebo ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha.

Epidemiolog a Vojtěchův předchůdce Prymula nevěří vlastním očím, že ministři z porušení nařízení vyvázli bez jakéhokoliv vyvození politické odpovědnosti či většího poprasku. Jeho zkušenost je přece jen dramaticky odlišná.

Původní zdroj ZDE.

„Já to ani nechci komentovat. Mě by za podobný prohřešek pověsili na kandelábru. Ta historie se posunuje, a jak je vidět, tak už to nikomu moc nevadí,“ krčil v pořadu Ptám se já na serveru Seznam Zprávy rameny značně překvapený Prymula.

Vzpomíná, jakému mediálnímu lynči čelil, když se zachoval podobně, nakonec musel opustit i vládní post. „Já jsem ve své době zosobňoval covid, byl jsem nepřítelem národa, protože jsem vyhlašoval ta opatření. Mě by pověsili na kandelábru,“ doplnil.

Vojtěchovo chování považuje za nešťastné. „Opatření by se měla dodržovat a měli by je dodržovat i vládní úředníci, já si myslím, že je to nešťastné,“ doplnil.

Nečekám ale, že by před volbami někdo nějakou politickou zodpovědnost vyvozoval,“ řekl v pořadu Prymula.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…