Vojtěch ke zhoršení epidemie: Obrat nejdříve za pět týdnů

25.10.2021 21:03

V příštích dvou týdnech se v Česku zhorší epidemická situace, upozorňuje ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), zlom by pak mohl nastat za pět nebo šest týdnů, informuje server Aktuálně.cz.

Vojtěch ke zhoršení epidemie: Obrat nejdříve za pět týdnů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

„Situace se zhoršuje, ale při pohledu na jednotlivé kraje jsou rozdíly poměrně výrazné,“ řekl Vojtěch s odkazem na predikce Ústavu zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS).

Původní text ZDE.

Podle něj je situace nejhorší v Moravskoslezském kraji, kde je kolem 300 případů za týden na 100 000 obyvatel. Naopak poměrně nízká kolem 60 na 100 000 je v Královéhradeckém a Karlovarském kraji. Tam se epidemie podle dostupných dat nejvíc šířila na začátku poslední vlny covidové nákazy na začátku letošního roku.

Zlepšit vývoj může podle něj vyšší proočkovanost. V současné době je mezi lidmi nad dvanáct let, pro které je vakcína schválená, 66 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

20:00 Českou školu překopou od základů. Genderové pexeso a dějepis na přeskáčku

Do konce května probíhá veřejné projednávání nových školních osnov, které od loňského podzimu reform…