Volby by opět vyhrála ČSSD. Z hlasů jí možná ukrajuje Paroubek

16.12.2011 19:51

Podle průzkumu agentury SANEP by případné volby vyhrála ČSSD. Část jejich voličů by ale ubrala nová strana Jiřího Paroubka NS-LEV 21, pro kterou by momentálně hlasovalo 1,4 procenta respondentů. Do sněmovny by se dostali i lidovci.

Volby by opět vyhrála ČSSD. Z hlasů jí možná ukrajuje Paroubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek na ustavujícím kongresu NS-LEV 21

Pokud by se nyní konaly volby, jednoznačně by zvítězila ČSSD. Podle průzkumu agentury SANEP by se druhou nejsilnější stranou stala ODS, za ní by byli komunisté a pak TOP 09. Dále by se do sněmovny dostali i lidovci, vládní Věci veřejné ale nikoliv. Pořád jde ale jen o 49,1 procenta respondentů, zbytek je zatím nerozhodnutý.

Sociální demokraté by od občanů dostali  28,3 procenta hlasů. Oproti listopadu tak klesli o 1,3 procenta, a to zřejmě kvůli nástupu Paroubkovy NS-LEV 21.  Druhá ODS by získala 19,2 procenta hlasů, komunisté 14,5 procenta a TOP 09 13,4 procenta. Věci veřejné by nepřekročily pětiprocentní hranici, získaly by 4,3 procenta.

Celý průzkum ZDE

Kromě Paroubkovy strany může být další novou partají, která ještě pohne preferencemi, i projekt Andreje Babiše ANO 2011. To těží z nespokojenosti občanů se současnou politickou situací, s korupcí a dalšími problémy.

Názory pravicových voličů se zatím rozdělují. ODS na jedné straně posiluje a mohla by k sobě „přetáhnout“ i konzervativnější voliče. S TOP 09 se totiž rozchází v názoru na finanční pomoc eurozóně, když občanští demokraté jsou proti, což by mohli ocenit i euroskeptici, zatímco TOP 09 pomoc podporuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…