Vole, slyšel Okamura ve Sněmovně. Mezi poslanci ODS a SPD to vře

02.02.2022 6:30

Rozhořčení v řadách SPD vzbudil dnes nad ránem ve Sněmovně postup předsedajícího Jana Skopečka (ODS), když odebral slovo zákonodárci tohoto opozičního hnutí Oldřichu Černému. Poslanci SPD pokračovali v obstrukci projednávání pandemické novely předkládáním změn programu schůze.

Vole, slyšel Okamura ve Sněmovně. Mezi poslanci ODS a SPD to vře
Foto: Repro PSP ČR
Popisek: Všichni poslanci SPD jsou na tiskové konferenci bez roušek

Černý v této souvislosti hovořil zhruba hodinu a půl o vládní novele veterinárního zákona, v podstatě četl její důvodovou zprávu. Skopeček poslance několikrát upozornil na to, že neargumentuje, proč chce předlohu na program zařadit. Nakonec jeho vystoupení přerušil.

„Nikdy jsem si nemyslel, že nám budete odebírat slovo. To je od vás velmi demokratické,“ komentoval Skopečkovy kroky předseda poslanců SPD Radim Fiala. Jeho námitku proti postupu předsedajícího Sněmovna zamítla. Předseda SPD Tomio Okamura pak opakoval, že pandemický zákon podle něho omezuje svobody občanů, přičemž upozornil na to, že slovo poslanci SPD odebral předsedající za ODS. Z koaličních řad se při Okamurově vystoupení ozývalo bouchání do lavic.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Okamura si pak stěžoval na to, že mu jeden z poslanců ODS řekl „vole“. Skopeček v reakci vyzval všechny zákonodárce, aby na Okamuru nevykřikovali vulgárně ani slušně.

Sněmovna se od úterního dopoledne, kdy schůze začala, nedostala ani po 18 hodinách debaty k hlasování o schválení programu. Zatím jen rozhodla o tom, že bude pandemickou novelu projednávat ve stavu legislativní nouze.

Poslanci SPD celou noc navrhovali, jak by se podle nich měl program schůze doplnit. Koaliční frakce mohou snahy SPD o zařazení nových bodů do programu vetovat, aniž by poslanci o těchto návrzích hlasovali.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: čtk

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje? uvažu…