Volný zničen. Facebook zasáhl

09.06.2021 22:58

Nezařazený poslanec Lubomír Volný dostal blokaci od sociální sitě Facebook kvůli „porušování zásad komunity týkající se nenávistných projevů“. Proti omezení veřejné vystoupilo hnutí Trikolóra. „Teď je to Volný, příště to může být kdokoli jiný,“ varuje.

Volný zničen. Facebook zasáhl
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Poslanec JAP Lubomír Volný

O zrušení své facebookové stránky informoval Lubomír Volný na svém osobním facebookovém profilu, kde sdílel vyjádření Volného bloku. „Facebook právě zrušil nejúspěšnější politickou stránku v historii ČR, stránku poslance Volného bloku, lídra naší kandidátky, Mgr. Lubomíra Volného! Tam, kde jiní ‚vlastenci‘ nemají problémy, tam je Lubomír Volný zakázané jméno,“ oznamuje uskupení.

„Alespoň jednoznačně víme, kdo doopravdy vadí a kdo tak pouze vypadá,“ dodává.

Správci Facebooku jako důvod zrušení facebookové stránky Mgr. Lubomír Volný - Jednotní uvedli: „Porušuje naše zásady komunity týkající se nenávistných projevů. Tyto zásady jsme zavedli, protože chceme, aby byly diskuze na Facebooku zdvořilé,“ zdůvodňují, proč poslanec obdržel na svůj profil blokaci.

Za Volného se postavilo hnutí Trikolóra, které kroky Facebooku odsoudilo už z principu. „Trikolóra z naprosto principiálních důvodů protestuje proti zrušení profilu Volného bloku, respektive poslance Lubomíra Volného. Nejde o jména. Teď je to Volný, příště to může být kdokoli jiný. Odsuzujeme cenzuru, ať jde o kohokoliv. Cenzura nemá v naší společnosti místo!“ uvádí ve svém vyjádření.

O rozhodnutí Facebooku informoval také server Manipulátoři, který zveřejnil sdílenou reakci Volného bloku v podání exposlankyně Jany Volfové.

Nezařazený poslanec Volný dlouhodobě vzbuzuje kontroverze. Například tím že protestuje proti vládním protiepidemickým opatřením, především proti nošení roušek. Kvůli tomu již spoluorganizoval řadu demonstrací a vyzývá k občanské neposlušnosti. Rovněž je hlasitým kritikem očkování proti nemoci covid-19. Ostře na plénu Poslanecké sněmovny také vystupoval v rámci vrbětické kauzy. Své názory téměř na denní bázi sdílí i v rámci svých sociálních sítí či formou youtubových videí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…