Volte Babiše jako já, vyzval Zeman od volební urny voliče

27.01.2023 15:04 | Bleskově

Od pátečních 14 hodin začalo v Česku druhé kolo prezidentských voleb, v němž voliči rozhodují, zdali bude příštím prezidentem republiky bývalý náčelník Generálního štábu Armády České republiky a předseda vojenského výboru NATO Petr Pavel či expremiér a předseda hnutí ANO Andrej Babiš. Příští hlava státu by měla být známa v sobotu odpoledne.

Volte Babiše jako já, vyzval Zeman od volební urny voliče
Foto: Hns
Popisek: Boj o Hrad

Anketa

Kdo víc rozděluje společnost?

hlasovalo: 42135 lidí
Na rozdíl od prvního kola dostanou voliči ve volebních místnostech, jež se otevřely v pátek ve 14 hodin, hlasovací lístky se jmény obou kandidátů až přímo na místě.  

Volit mohou čeští občané v pátek do 22 hodin a v sobotu od 8. hodiny ranní do 14. hodiny.

Odevzdat hlas by během dneška měli podle ČTK oba kandidáti i současný prezident Miloš Zeman, který tak již učinil a zároveň vyzval voliče, aby volili stejně jako on, tedy pro Andreje Babiše.

„Hlavně jsem rád, že jsou svobodné volby. Vzpomínám si, že na Letenské pláni, na demonstraci, jsem skončil svůj projev slovy potřebujeme svobodné volby, a jsem rád, že svobodné volby jsou, a to je to hlavní,“ vyjádřil se Zeman.

„Pokud jde o to, jak jsem volil, to asi víte. Jsem velmi konzervativní a neměním své názory během čtrnácti dnů. K řádu a klidu mě naposledy vyzývali za normalizace.
Vím, že v posledních volbách, ve druhém kole, před pěti lety mi daly svůj hlas dva miliony osm set padesát tisíc voličů. Chtěl bych je velmi poprosit, aby tentokrát volili stejně jako já,“ naznačil poté prezident, že svým hlasem opět podpořil expremiéra Andreje Babiše (ANO).

„Volte ve prospěch dobré budoucnosti České republiky,“ vyjádřil se premiér Petr Fiala (ODS), který naopak volí generála Petra Pavla.

K volbám se chystají přijít i mnozí kandidáti, kteří nepostoupili do druhého kola voleb. Neúspěšná prezidentská kandidátka Danuše Nerudová se rozhodla hlasovat již krátce po otevření volebních místnosti a to ve volebním okrsku Kuřim - Podlesí.

Vítězem prvního kola prezidentských voleb byl Pavel, který získal 1,98 milionu hlasů, Babiše předstihl zhruba o 23.000 hlasů. Celkem může v druhém kole hlasovat osm a čtvrt milionu voličů.

Oba prezidentští kandidáti v debatě Českého rozhlasu vyzvali, aby jejich podporovatelé respektovali výsledek voleb, který by měl být znám v průběhu sobotního odpoledne.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Babiš!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseSTIPPY , 27.01.2023 17:36:45
Mláďata, jednou se budete stydět za to, že jste volili marketingového panáka Agenta Pávka. Nula nastrojená jako vůdce, stejně zůstane nulou.

|  8 |  0

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…