Vondra bude večer olympionikům točit pivo

13.08.2012 15:02

Ministr obrany Alexandr Vondra bude dnes večer na kbelském letišti v Praze čepovat pivo úspěšným olympionikům z armádního klubu Dukla. Slíbil jim to před týdnem, když spolu s nimi odlétal do dějiště her v Londýně, sdělil mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Vondra bude večer olympionikům točit pivo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr obrany Alexandr Vondra

Členy Dukly, kteří jsou zároveň vojáky, také Vondra slíbil za zisk zlaté medaile povýšit. Změna hodnosti by se tak měla týkat oštěpařky Barbory Špotákové a moderního pětibojaře Davida Svobody. Před odletem sportovců do Londýna Vondra slíbil, že úspěšným členům Dukly bude celý den čepovat pivo, kdekoli si řeknou. „Jestli v Horní Dolní nebo v Českém domě, to závisí čistě na jejich přání. Ale mají můj slib," uvedl Vondra podle webu ministerstva obrany.

Nyní se chystá slib splnit. „Ministr splní slib a šampionům osobně bude točit pivo. A začne s tím už dnes večer ve Kbelích po příletu poslední úspěšné skupiny," sdělil Pejšek Vondra také slíbil povýšení těm členům Dukly, kteří přivezou z Londýna zlato. „U těch v uniformě lze očekávat nějaká povýšení," uvedl Pejšek. Mezi zlatými olympioniky jsou vojáky Špotáková a Svoboda.

Členem Dukly je i zlatý biker Jaroslav Kulhavý, který je ovšem dosud občanským zaměstnancem ministerstva obrany. Před časem uvedl, že chce mezi vojáky vstoupit koncem roku. Vojenský sportovní oddíl Dukla do Londýna vyslal zhruba třetinu ze všech českých sportovců. Podle ministerstva obrany se tím stal největším klubovým přispěvatelem české reprezentace.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…