Vondra se zastal bývalé náměstkyně a říká: Neodstoupím

12.04.2012 13:20

Obvinění skupiny osob v souvislosti s kauzou Promopro, která se týká možného předražení zakázek v době českého předsednictví EU, nepřiměje ministra obrany Alexandra Vondru (ODS), který měl jako vicepremiér pro evropské záležitosti organizaci předsednictví na starosti, k tomu, aby odstoupil. Své odpovědnosti se však nezříká.

Vondra se zastal bývalé náměstkyně a říká: Neodstoupím
Foto: Ladislav Carda
Popisek: Koaliční vláda se dohodla o svém pokračování. Zatím tedy nepadne

Vondra nehodlá vyvodit osobní odpovědnost ani přesto, že mezi obviněnými jsou jeho přímí podřízení. Vondra chce počkat na rozhodnutí soudu. K odstoupení ho prý nikdo ani nevyzýval. „Nikdo mi ani nic nenaznačoval, jak říkám, musíme počkat na rozhodnutí soudu, ale já se své odpovědnosti nezříkám,“ řekl deníku Právo Vondra.

Hendrichová je slušná a oddaná státu

Ministr obrany se zastal i své tehdejší náměstkyně Jana Hendrichové. „Osobně považuji Janu Hendrichovou za slušnou a státu oddanou, velmi pečlivou úřednici a jsem přesvědčen, že se vědomě nedopustila ničeho, co by státu přineslo škodu,“ řekl Vondra. O tom, co bude poté, až rozhodne soud, nechtěl ve čtvrtek spekulovat.

Podle serveru Aktuálně.cz byli obviněni rovněž další dva tehdejší Vondrovi spolupracovníci - Radomír Karlík a David Mlíčko. Celková škoda, která měla být způsobena státu se podle znalců vyšplhala na více než 388 miliónů korun.

Policie skupinu podezírá z legalizace výnosů z trestné činnosti, tedy praní špinavých peněz, a porušování povinnosti při správě cizího majetku. Podle serveru deníku E15 jsou mezi obviněnými také majitel firmy Promopro Jaroslav Veselý, Vlastimil Maxa ze společnosti NWDC, kterou si Veselého firma najala, a také Václav Čada, společník firmy Damovo, které měla patřit audiovizuální technika.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…