Vondráček: Fialova vláda je jako Babišova vláda s Fialovou tváří

01.03.2024 11:40 | Monitoring

Ode dneška si každý řidič připlatí za dálniční známku. Vláda již před časem rozhodla o tom, že cena celoroční dálniční známky vzroste o 800 korun. Ministr dopravy Martin Kupka to obhajoval jak inflací, tak rozrůstající se dálniční sítí. Jak však upozornil předseda Svobodných Libor Vondráček, ministr i celá vláda už nějak nemluví o tom, že pokračují v ekonomické diskriminaci aut na benzín či naftu. Elektroauta jsou totiž mohou jezdit po dálnicích zcela zdarma.

Vondráček: Fialova vláda je jako Babišova vláda s Fialovou tváří
Foto: Hans Štembera
Popisek: Libor Vondráček

„Stínový ministr dopravy za ANO Martin Kolovratík se nedávno hrdě chlubil, že vymyslel speciální SPZ, aby mohla být elektroauta zvýhodňována. Martin Kupka na to svým chováním navázal a od 1. března zdražil dálniční známku pro normální auta o 800 Kč, zatímco elektromobilům jí ponechal na nule,“ kroutí hlavou Libor Vondráček, právník a předseda Svobodných, který stranu povede také do letošních voleb do Evropského parlamentu. 
 
 
„Opět nám to připomenulo, že Fialova vláda je jako Babišova vláda s Fialovou tváří. Výsledek pro občana je nakonec velmi podobný. V otázce Green Dealu není mezi oběma rozdíl. Co Andrej Babiš se svou vládou sjednal a zarámoval, to Petr Fiala se svou vládou vesele naplňuje,“ nebere si servítky z dnešním i předchozím premiérem Vondráček.
 
Podle předsedy Svobodných tak vláda pokračuje ve výhodách pro vyvolené majitele elektromobilů na úkor většiny. „Tuto diskriminaci schvaluje Fialova i Babišova parta. Pokud chcete férové podmínky pro všechny a vládu, která nebude stranit elitám, volte Svobodné,“ dodal Vondráček. 
 

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…