Vondráček v ČT přiznal, že v hnutí nemají kandidáta za Babiše: Tak jazykově vybaveného, hájícího zájmy ČR...

22.11.2018 21:31

Poškozuje kauza Andreje Babiše vládu, bylo jedním z hlavních témat Interview ČT24, jehož hostem byl Radek Vondráček (ANO), předseda Poslanecké sněmovny. „Sněmovna vychází z vůle voličů,“ připomněl Vondráček skutečnost, že kauza Čapí hnízdo se řešila i před volbami.

Vondráček v ČT přiznal, že v hnutí nemají kandidáta za Babiše: Tak jazykově vybaveného, hájícího zájmy ČR...
Foto: Daniela Černá
Popisek: Radek Vondráček, předseda Poslanecké sněmovny

„My politici bychom toto komentovat neměli,“ vyslovil se směrem k výrokům některých politiků na adresu Babiše. Současně předseda Sněmovny připomněl, že kauza Čapí hnízdo byla na pořadu dne i před volbami. „Sněmovna vychází z vůle voličů,“ odůvodnil svůj postoj předseda. Podle něj by politici měli řešit především věcná témata. „Nechme pracovat orgány činné v trestním řízení,“ apeluje Vondráček na další postup v předmětné kauze.

Další z témat, které zajímalo moderátorku, se týkalo alternativního kandidáta na post předsedy vlády. Proč bychom spekulovali o alternativních jménech na předsedu vlády, nechápe v tento okamžik Vondráček. „Myslím si, že dělá dobrou práci,“ řekl dále na obhajobu Andreje Babiše a připustil, že v tuto chvíli nemají v hnutí ANO žádného kandidáta, který by byl tak jazykově vybavený a mohl plnohodnotně hájit zájmy České republiky, jako to dělá právě šéf hnutí ANO. „Jasná reakce na reportáž,“ okomentoval Babišovo emocionální vyjádření, že nikdy neodstoupí, kteří někteří označili za arogantní.

Podle něho jde o politický boj, politický atak na předsedu. „Jsme jednotní a držíme spolu,“ okomentoval pak postoj hnutí ANO. Vondráček si je současně vědom vnitřní debaty uvnitř koaličního partnera, v sociální demokracii. Vztah na úrovni koalice podle něj je korektní. „Máme čtyři měsíce vládu s důvěrou, která funguje,“ uvedl předseda Sněmovny a dodal, že se staví zásadně proti předčasným volbám. „Pojďme postupovat racionálně a zklidnit situaci,“ vyjmenoval jednoznačně priority Vondráček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…