Vřava u Sněmovny: Demonstranti napadli policisty, jeden zraněn. Hlava na hlavě, těžkooděnci v akci

01.02.2022 15:24

Na demonstraci iniciativy Chcípl PES před budovou Sněmovny došlo k potyčkám s policisty. Jeden policista byl podle mluvčího policie Jana Daňka zraněn a čtyři demonstranti byli zadrženi. Na demonstraci se kvůli projednávání novely pandemického zákona sešlo v průběhu dne až 1 500 lidí, kromě obvyklých transparentů se objevilo také několik šibenic.

Vřava u Sněmovny: Demonstranti napadli policisty, jeden zraněn. Hlava na hlavě, těžkooděnci v akci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Na Malostranském náměstí v Praze se konala demonstrace proti novele pandemického zákona

Podle demonstrantů přijetí zákona omezí svobodu pohybu, podnikání, ochranu soukromí nebo právo na vzdělání. Na akci se objevila i řada šibenic, na nichž byly pověšené pytle s názvy Ekonomika nebo Vzdělání. V průběhu protestů došlo k potyčkám mezi demonstranty a policií.

„Ve Sněmovní ulici několik účastníků shromáždění atakovalo policisty. Čtyři z těchto osob policisté zajistili. Jeden policista je zraněný,“ uvedl mluvčí pražské policie Jan Daněk na Twitteru.

 

 

„U demonstrace se seřadili těžkooděnci, je tady mrak policistů,“ líčí atmosféru na místě reportér Seznam Zpráv. Nejvypjatější je situace v ulici spojující náměstí a hlavní vchod do Sněmovny. Policie cestu zatarasila, je tam však hlava na hlavě a dochází k drobným potyčkám.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Ve Sněmovně mezitím řeční poslanci ANO a zejména SPD, kteří vystupují proti přijetí pandemického zákona. „Hnutí SPD dnes udělá maximum pro to, aby nebyl přijat pandemický zákon, který je protiústavní a zavádí covidovou diktaturu,“ prohlásil Okamura, který nakonec u řečnického pultíku strávil přes tři hodiny.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

11:50 „Pokus o ovlivnění prezidentských voleb v USA.“ Je to tu zase. A už se to řeší

Na Jacka Smithe, zvláštního poradce odpovědného za dohled nad trestními vyšetřováními bývalého prezi…