Vražda dívky v Německu: Nové informace. Ano, byl to migrant, ale toto zde ještě nebylo

05.12.2016 10:33

O víkendu redakce serveru ParlamentníListy.cz informovala o výsledku vyšetřování znásilněné a zavražděné studentky medicíny v německém Freiburgu. Nyní o celé kauze přicházejí další alarmující zjištění.

Vražda dívky v Německu: Nové informace. Ano, byl to migrant, ale toto zde ještě nebylo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Znak Spolkové republiky Německo

V sobotu večer vyšetřovatelé na tiskové konferenci uvedli, že zatkli vraha studentky, kterým je osmnáctiletý afghánský uprchlík. Ten měl dívku přepadnout ve večerních hodinách 16. října, znásilnit ji a poté její mrtvé tělo pohodit u řeky Dreisam. Případu se po celé týdny věnovalo několik desítek vyšetřovatelů a pachatel byl zatčen tento pátek. Na tiskové konferenci bylo mimo jiné řečeno, že jej prozradil nápadný účes a usvědčily testy DNA.

Afghánský mladík se pod tíhou důkazů ke znásilnění a zavraždění dívky doznal a v průběhu včerejšího i dnešního dne se veřejnost postupně dozvídá další závažné okolnosti případu. V prvé řadě už se ví, že se dívka jmenovala Maria Ladenburgerová a její otec Dr. Clemens Ladenburger je vysokým úředníkem v Evropské unii. Mimo jiné je nejbližším spolupracovníkem šéfa právního oddělení Evropské komise.

Britský deník The Express dále píše, že dívka údajně ve svém volném čase pracovala jako dobrovolnice v uprchlickém táboře ve Freiburgu. Osud dívky tak připomíná nešťastnou událost ze Švédska zkraje letošního roku. Dvaadvacetiletá Švédka Alexandra Mezherová tehdy byla zavražděna mladým uprchlíkem přímo v azylovém centru pro mladistvé, kde stejně jako Ladenburgerová pracovala jako dobrovolnice.

Anketa

Kdyby Babiš odešel z vlády, ANO v ní zůstalo a on by místo ministrování až do voleb jezdil po Česku a dělal volební kampaň, ...

hlasovalo: 2070 lidí

Vrah do Německa přijel bez doprovodu dospělých před několika měsíci a ve Freiburgu žil v jedné německé rodině. Policie nicméně doposud nezjistila, jestli se s dívkou znal již v minulosti, nebo bylo jejich osudné setkání náhodné. Jak se podařilo britskému deníku zjistit, deset dní po nalezení těla dívky zveřejnila její rodina smuteční oznámení v deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung. „Maria byla po dobu 19 let slunečním paprskem naší rodiny a zůstane jím i nadále. Děkujeme Bohu za tento dar a jsme si jistí, že s ním bude v bezpečí.“

Jak vyplývá z facebookového profilu, Maria ráda cestovala a sdílela své zážitky s přáteli. Letos v únoru se například společně se svými dvěma kamarádkami vyfotila poblíž Pražského hradu. Drtivá většina jejích fotek je plná smíchu a radosti. „Děti se smějí až 400krát denně, ale dospělí jen 15krát. Zůstaňme raději dětmi,“ napsala například loni v létě. Další úsměvné fotky již na svůj facebook bohužel nepřidá. A to ani ze svých oslav narozenin, které by mimochodem měla právě zítra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…