Vražda novináře Kuciaka: Okamura se krátce vyjádřil k osvobození Kočnera. Nebude se to líbit, ne, ne, ne

04.09.2020 15:23

„Činy místo slov, to je prý heslo hnutí ANO před volbami do krajů. Ano, i já a spousta dalších občanů bychom si přáli, aby vláda a také vládní koalice přešly od slov k činům, tedy k takovým, které by potvrdily jejich slova. Činy bohužel usvědčují nejen hnutí ANO, ale i jejich partnera ČSSD z pravého opaku,“ uvedl předseda hnutí SPD ve svém pravidelném videu na serveru youtube, kde se vyjádřil k posledním aktualitám.

Vražda novináře Kuciaka: Okamura se krátce vyjádřil k osvobození Kočnera. Nebude se to líbit, ne, ne, ne
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předseda SPD Tomio Okamura

Tomio Okamura uvedl, že by byl rád, aby vláda a také vládní koalice přešly od slov k činům.

„Tedy že nebudou zvyšovat daně, že sníží byrokracii, že například schválí zákon o referendu a naplní i desítky dalších slibů. Činy bohužel usvědčují nejen hnutí ANO, ale i jejich partnera ČSSD z pravého opaku. Ve volbách se ohání zájmy České republiky, ale v Bruselu kolaborují zcela otevřeně proti zájmům naší země. Dokonce jejich europoslanci hlasovali v Evropském parlamentu pro podporu migrantů z Afriky do Evropy. Ale máme volby a za rok další a papír a mikrofon zjevně snese u těchto stran všechno,“ uvedl předseda SPD.
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
SPD také bojuje za právo občanů na legální držení zbraně. Zákon z pera SPD, který se nazývá „můj dům, můj hrad“, již leží ve Sněmovně, „ale vláda hnutí ANO, ČSSD a KSČM nám ho blokuje,“ říká Okamura. 
 
Proto ve Sněmovně navrhl, aby se na program nejbližší schůze zařadil návrh na změnu Ústavy, aby bylo nově v Ústavě zakotveno právo bránit svůj život či život jiného člověka i se zbraní za podmínek, které stanoví zákon.
 

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí
 
„O mém návrhu se bude dále jednat. Držte mi palce. Děkuji. Já osobně vlastním již dvacet let zbrojní průkaz a jsem aktivním členem sportovního střeleckého klubu a budu vždy bojovat za právo nás střelců na legální držení zbraně. Prosím o podporu všechny myslivce, sportovní střelce, policisty, vojáky a další držitele zbraní, jelikož tlak Evropské unie na naši regulaci je čím dál silnější. Nechápu, co Evropské unii vadí na nás, legálních držitelích zbraní. Nikomu jsme nic špatného neudělali, jen se věnujeme svému koníčku, své zálibě. Brusel by se měl raději soustředit na nelegální držitele, ti páchají trestnou činnost a teroristické útoky,“ uvedl Okamura. 
 
Ve videu se také vyjádřil ke čtvrtečnímu osvobození Mariana Kočnera, který byl podezřelým v případu objednané vraždy novináře Jána Kuciaka. „Rozsudek se zjevně nelíbí slovenské prezidentce Čaputové a samozřejmě celé sluníčkové scéně, která kriminální vraždu zneužila k puči proti vládě slovenského premiéra Fica. Musím říct, že jít proti hlasu ulice, která volá po krvi obžalovaného, je něco, co mnozí čeští soudci zatím moc neumí. Držím jim palce, ať se to naučí, jelikož spravedlnost je základní kámen demokratické a slušné společnosti, a o ní nesmí nikdy rozhodovat emoce, a hlavně ne nenávist,“ uzavřel Okamura.  
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…