Vrazi, časovaná bomba. Očkovaní: Čeští vědci vynesli hrozbu

09.11.2021 10:43 | Ze sítí

Čísla nakažených dále rostou. Podle imunologa Jiřího Šinkory je to proto, protože si očkovaní myslí, že nemoc nemohou dále šířit. „To jsou takové časované bomby, dokonce bych řekl nevědomí vrazi. Tihle lidé jdou ke své babičce s přesvědčením, které jim vláda namluvila, že ji nemohou nakazit a oni ji nakazí,“ řekl. A nově proti tomu, jak je používán pojem „bezinfekčnost“, vystoupila Vědecká rada Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci. „Nyní používané potvrzení o očkování, prodělání nemoci nebo negativním testu ve skutečnosti bezinfekčnost neprokazuje,“ říká.

Vrazi, časovaná bomba. Očkovaní: Čeští vědci vynesli hrozbu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Národní očkovací centrum zřízené v multifunkční hale O2 universum

Anketa

Je Zeman povinen jmenovat ministrem kohokoliv, koho navrhne Fiala?

2%
96%
hlasovalo: 15182 lidí
Situaci kolem koronaviru opět komentoval imunolog Jiří Šinkora, tentokrát na téma šíření koronaviru dětmi. „O tom se moc nemluví, že SARS i MERS koronaviry se dětí týkaly jen velmi okrajově a přenos z dětí byl vzácný. Je fantastické, jak se neumíme poučit z existujících údajů a publikovaných prací a necháme se strašit pošuky, kteří nazývají děti toxickým odpadem a předvídají mrazáky na ulicích,“ ironizuje.

Šinkora se dle svých slov nakazil od vnučky a je jí za to vděčný. „Prostě nízká dávka a relativně slušně fungující imunita mi dala celoživotní paměť, co je to SARS-CoV-2,“ shrnul. Právě proto se Šinkora nechce očkovat. „Taky nikdo neříká, že prodělání SARS zaručilo jeho nositelům mnohaletou imunitu a pořád nás, imunní, budou šikanovat a nutit k očkování. Že prý získáme lepší ochranu. Nechci lepší ochranu, když už ji mám skvělou,“ říká.

„Kdybych o prodělání infekce nevěděl a neměl jsem žádné protilátky a ani buněčnou imunitu, naočkovat bych se nechal. Je mi úplně jedno, co kdo říká o tajemném složení vakcín. Nevěřím, že by FDA pustila něco, co je nebezpečné samo o sobě,“ dodává.

Šinkora také pro server Život v Česku vysvětloval, jak očkovaní mohou nakazit další očkované či neočkované. Jak již řekl v minulosti, to mu bylo jasné hned, jak se dozvěděl, že vakcína bude vpravována do svalu. „Nitrosvalová injekce vytvoří protilátky uvnitř těla, které brání tomu, aby člověk dostal těžký průběh, když virus pronikne pod povrch. To ani není jeho existenční plán, proniká pod povrch pouze v případech, kdy tělo nezafunguje tak, jak proti respiračnímu viru má. Vakcína je dobrá, aby chránila svého příjemce před těžkým průběhem, tím končí veškerá její funkce,“ shrnul a dodal, že se možná i ukáže, že očkovaní byli stejně infekční jako neočkovaní.

V této souvislosti pak apeluje na očkované, aby se podle toho chovali. „Největší průšvih tohoto podzimu je, že si očkovaní myslí, že jsou nejen chránění, ale i sterilní, že nemohou přenášet tuto respirační nemoc. To jsou takové časované bomby, dokonce bych řekl nevědomí vrazi. Tihle lidé jdou ke své babičce s přesvědčením, které jim vláda namluvila, že ji nemohou nakazit a oni ji nakazí,“ prohlásil imunolog a výbuch epidemie podle něho pochází právě z přesvědčení, že očkovaní nemohou nikoho nakazit. Kdo má v plánu navštívit seniora, by se dle něho měl nechat otestovat. Odhaduje, že ještě zemře 5 tisíc seniorů, protože si lidé myslí, že „už je po všem“.

Svěřil se serveru, že má již dlouho respirační potíže, které přičítá oslabené imunitě. A tu má prý oslabenou právě kvůli neustálému nošení roušek a respirátorů. „Já mám neustálé respirační potíže od začátku září a jsem testovaný, takže vím, že to není covid-19. Jsou to jiné viry, protože jsme se jim rok vyhýbali, tak se nás nyní pokoušejí sežrat, protože naše imunita na ně zapomněla,“ míní imunolog. A doporučuje seniorům, kteří virus neprodělali, aby se očkovat nechali.

Kromě Šinkory má k vládnímu přístupu výhrady také Vědecká rada Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého. „Je znepokojena způsobem, jakým vládní orgány, média a další subjekty používají pojem bezinfekčnost. Členové Vědecké rady PřF upozornili, že nyní používané potvrzení o očkování, prodělání nemoci nebo negativním testu ve skutečnosti bezinfekčnost neprokazuje. ‚Zmíněný posun významu slova ‚bezinfekčnost‘ nelze ospravedlnit jako užitečnou zkratku. Záměrný, nespontánní a účelově motivovaný posun významu slov považuje Vědecká rada PřF UP za nepřijatelný a společensky škodlivý,‘ stojí v usnesení Vědecké rady PřF.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…