Vrbětice? Pašerák zbraní na Ukrajinu. Dobře, že jsme to vyhodili do vzduchu, píší v Rusku

27.04.2021 13:24

Profesor moskevské diplomatické školy MGIMO Oleg Barabanov uvedl, že pokud by Rusové přijali českou verzi výbuchu v muničním skladu ve Vrběticích, šlo by o skvěle provedenou, odvážnou, složitou a vojensky mimořádně účelnou operaci. Píše to server iDnes.cz.

Vrbětice? Pašerák zbraní na Ukrajinu. Dobře, že jsme to vyhodili do vzduchu, píší v Rusku
Foto: Daniela Černá
Popisek: Zapáskovaná oblast ve Vrběticích

Anketa

Chcete předčasné volby do sněmovny?

6%
94%
hlasovalo: 14860 lidí

Na operaci ve Vrběticích by mohli být Rusové – pokud by to bylo, jak zní česká verze výbuchu v muničním skladu – pyšní. Tvrdí to v ruském listu Vedomosti profesor moskevské diplomatické školy MGIMO Oleg Barabanov. Za vrbětickou operaci by se podle něj nemuseli nijak stydět. Rusko přitom oficiálně popírá jakékoliv spojení ruských zvláštních služeb s výbuchem ve Vrběticích.

Mimo jiné také uvedl, že Česku jako svrchovanému státu nikdo nebránil dodávat zbraně na Ukrajinu oficiálně. „Ale pokud si místo toho vybralo cestu pašování, tak pašeráky je nutné potírat stejně jako piráty,“ uvedl s odvoláním na projev prezidenta Miloše Zemana. Tvrdí, že ten totiž v podstatě přiznal, že v muničním skladu byly zbraně zakoupené bulharským obchodníkem a určené nejspíše pro Ukrajinu.

„Za takových podmínek je jakákoliv rozvědka, která si váží sama sebe, prostě povinná překazit dodávku zbraní do oblasti konfliktu přímo u hranic země,“ uvedl dále. A upozornil i na to, že nikdo z hromadně vyhoštěných ruských diplomatů však neměl s výbuchy z roku 2014 nic společného.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…