Vrchol idiocie, úplně se zbláznil. Kartáč novináři, který chtěl po střelbě v Paříži zakazovat islám

09.01.2015 12:29

Do ostré polemiky se známým publicistou časopisu Reflex se na jeho webové stránce pustil novinář Jiří Brož, který se specializuje na problematiku Francie. Brož nesdílí Doležalovy úvahy o islamizaci Evropy. Ostré kritice především podrobil Doležalův návrh na zákaz islámu.

Vrchol idiocie, úplně se zbláznil. Kartáč novináři, který chtěl po střelbě v Paříži zakazovat islám
Foto: repro CNN, tan
Popisek: Nejméně 12 mrtvých zůstalo po útoku na satirický magazín Charlie Hebdo v Paříži

„Považuji za naprosto šokující, že je vůbec možné publikovat názory, že by se měl zakazovat islám,“ napsal Brož, jemuž vadí, že se obviňuje celé jedno náboženství, aniž by se jakkoli rozlišovalo. „Není právě tohle vrchol idiocie?“ ptá se Brož.

Doležal měl být označen za fašistu

Stýská si, že mnoho lidí na sociálních sítích „tleská“ těmto slovům J. X. Doležala: „Jestli jste si nevšimli, začala válka! Zakažme islám!“ A i těmto: „Bez ohledu na evropské tradice a úctu ke svobodě náboženství nám, pokud chceme přežít, nezbyde než přestat vnímat islám jako náboženství, ale nahlížet na něj jako na každou jinou vražednou ideologii. Jako na fašismus nebo komunismus. … Realita stále jasněji ukazuje, že svobodu pro islám – pro ideologii vražd a násilí – budeme muset omezit, nebo nás muslimové vyhubí.“

Celý komentář ZDE

Podle Brože by lidé místo toho, aby s Doležalem souhlasili, jej měli spíše označit za fašistu vyzývajícího k nenávisti. „Chápu, že autor rád provokuje, ale s ohledem na trvalost jeho názorů, si myslím, že pan Doležal, se prostě zbláznil,“ napsal Brož.

Karikaturisté ve jménu svobody uráželi symboly víry

Podle něj stojí za připomínku, kdo vlastně byli oni karikaturisté, kteří se pro část západních médií stali doslova „mučedníky demokracie“. „Jednou z posledních karikatur, kterou pánové z tohoto týdeníku publikovali, zněla: „Toujours pas d´atentats en France?“ (Zatím pořád žádný atentát ve Francii?). Inu, odpověď kreslíři Charbovi přišla. Bohužel…,“ napsal Brož. Podle něj zmínění karikaturisté ve jménu svobody uráželi symboly víry a uráželi proroka Mohameda.

A připomněl, že když se to přihodilo ve filmu Martina Scorseseho z roku 1988 Poslední pokušení Krista, hrozili katoličtí fanatici výbuchy v pařížských kinech. „Čím se obě skupiny liší? Ničím!“ napsal Brož.

Dodává, že nikdo, ani křesťané, ani židé, ani muslimové nemají právo ve jménu víry zabíjet. Jenže dělali to v dějinách všichni. „Tím, že si dám do štítu demokracii a ztotožním ji s civilizací Západu proti islámu, nedělám nic jiného, než jakýkoliv fanatik. Pan Doležal by se proto měl omluvit,“ uvedl Brož.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…