Vře to: Kde byl Fiala? Asi mu to Pavel Novotný zapomněl poradit. Babiš prý maskoval prů*er

29.01.2020 15:19

Již hodně dlouho je v českých médiích slyšet názor, že Petr Fiala je velice slabý lídr nejsilnější opoziční strany. A nyní se objevila konkrétní výtka za zmeškanou příležitost, tedy víkendový hackathon, na který se premiér přijel podívat. Když měl Fiala v Radiožurnálu vysvětlit, proč se nezúčastnil on, řekl, že není odborník na IT. A že Andrej Babiš také ne, ale přesto tam politické body ulovil? „Nevím, zda z toho premiér těžil. Já ten dojem neměl,“ prohlásil předseda ODS. A komentáře se jen hrnuly.

Vře to: Kde byl Fiala? Asi mu to Pavel Novotný zapomněl poradit. Babiš prý maskoval prů*er
Foto: repro Facebook
Popisek: Nová profilová fotka Petra Fialy

Kauza předražené zakázky na e-shop dálničních známek stála místo ministra Kremlíka a umožnila Andreji Babišovi, aby se blýskl před kamerami na takzvaném hackathonu, kde programátoři vyvíjeli tento e-shop za jeden víkend a zadarmo. Hackathon pak Babiš zužitkoval ve svém pravidelném hlášení „Čau lidi“.

Anketa

Stydíte se za premiéra Andreje Babiše?

8%
92%
hlasovalo: 26552 lidí
Hackathon byl mimo jiné i tématem rozhovoru s předsedou ODS Petrem Fialou na Radiožurnálu. Krátký úryvek z něho sdílela moderátorka pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, Marie Bastlová.

„Proč jste nebyl o víkendu na hackathonu?

- Nevím, co bych tam dělal, nejsem IT specialista.

 To premiér také ne, ale těžil tam politické body. Není chyba, že jste tam nebyl?

- Nevím, zda z toho premiér těžil. Já ten dojem neměl.“

Právě toto Fialovo prohlášení stálo mnohým za komentář. Ozval se kupříkladu novinář Filip Nachtmann. „Tohle je děsivý nepochopení současnýho světa. Poslední tři lidi z ODS, se kterými jsem dělal rozhovor (včetně Fialy), mluvili o tom, jak teď musí šlápnout do marketingu. A pak nechají celou tu kauzu Babišovi a ještě mluví takhle,“ odsoudil nedostatek prozíravosti ze strany předsedy.

„Kdo je skutečným lídrem, nemusí o tom mluvit. Takový člověk je přirozenou autoritou. Fiala bohužel není,“ zhodnotil předsedův výstup ekonom Pavel Kohout. Jemu ovšem další komentátoři předhodili podporu Realistů, jejichž volební výsledek byl oproti ODS tragický. „Ale ano, postavme se čelem k faktům. Realisté byli ukázka špatného marketingu. Svěřili to nějakému veteránovi z velké agentury, ten si nechal dobře zaplatit a vymyslel propadák. Neměl jsem šanci to ovlivnit, bohužel. Pokud jde o pana Robejška, také je spíše intelektuál než lídr,“ uznal ekonom.

Ozval se i herní vývojář Daniel Vávra s jízlivou poznámkou: „Mu to asi PR génius Pavel Novotný zapomněl poradit.“

Zmíněný starosta Řeporyjí se také ozval s krátkou poznámkou: „Babiš tam šel maskovat průser, to je také pravda.“

Petr Fiala hackathon, na kterém se Andrej Babiše fotil s programátory, komentoval v pondělí: „Když byl Vladimír Kremlík podle předsedy vlády ještě ‚úžasný manažer‘, rád se s ním fotil. Dnes už se premiér radši fotí s programátory, kteří dokázali, jak nesmyslnou částku se pan ‚úžasný manažer‘ chystal vyhodit za e-shop na dálniční známky. Možná by premiér měl přestat řešit, co si dá na sociální sítě a radši sestavit kompetentní vládní tým.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …