Všichni jednou zemřeme, zaznělo od jednoho z nejbohatších mužů planety ke koronaviru

02.10.2020 22:19

Vynálezce a podnikatel Elon Musk se v rozhovoru pro The New York Times vyjádřil ke koronavirové pandemii. On sám se domnívá, že v izolaci by měly zůstávat jen rizikové skupiny osob. Je kritikem uzavření ekonomik, píše server iDnes.cz, který rozhovor zachytil.

Všichni jednou zemřeme, zaznělo od jednoho z nejbohatších mužů planety ke koronaviru
Foto: reprofoto Simmar
Popisek: Rentgenový snímek pacienta s podezřením na Covid-19. Lékař jej zveřejnil se souhlasem dotyčného.

Podle Muska je iracionální omezovat pohyb všech osob – tedy i těch „nerizikových“. Když k tomu pak novinářka Kara Swisher uvedla, že by v tom případě mohla řada lidí na koronavirus zemřít, Musk odpověděl, že „stejně všichni jednou zemřeme“. Do karantény by vynálezce umísťoval jen ty, kteří jsou v ohrožení. 

Musk se obává, že uzavření ekonomik a izolace lidí dospěje k tomu, že pandemie bude situací „bez výhry“. On sám by prý odmítl i vakcínu.

Musk rovněž zkritizoval způsob, jakým svět řeší pandemii koronaviru. Ten je podle něj iracionální. Způsob boje proti nemoci kritizuje od začátku. Opatření nejprve označil za fašistická, následně nerespektoval zákaz a v květnu obnovil výrobu v kalifornské továrně na automobily Tesla. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…