Všichni, kdo tady sedíte... Politik ze švédské protiimigrační strany vystoupil v parlamentu s drsným projevem

17.01.2017 21:51

„Švédsko by mohlo být rájem na zemi s fantastickou přírodou a skvělými švédskými lidmi, kteří z ničeho vypracovali pravděpodobně nejlépe organizovanou, prosperující a mírovou společnost na zemi,“ podotýká ve videu, jež bylo umístěno na server YouTube, zástupce pravicové vlastenecké partaje Švédští demokraté Kent Ekeroth. Poukázal také na to, že Švédsko bývalo homogenní zemí, kde byla silná sociální soudržnost.

Všichni, kdo tady sedíte... Politik ze švédské protiimigrační strany vystoupil v parlamentu s drsným projevem
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Proč Švédsko tou zemí podle Ekerotha není? „Pak jste se zjevili vy. Všichni, kdo tu dnes sedíte, s výjimkou Švédských demokratů. Utvořili jste sjuklövern,“ zmínil politik termín pro mainstreamové strany. „Během pár desetiletí jste z pohádky udělali noční můru pro stále větší počet občanů,“ poznamenal. 

Následně uvedl, že se byl podívat za kamarádem, jenž bydlí v místech, kde po sobě střílejí gangy. „Zatímco se vy, politici, spolu s novináři schováváte v luxusních, bohatých a 100% švédských oblastech, zavádíte multikulturalismus všem ostatním a vyžadujete, aby se jim líbil. Vy sami v něm odmítáte žít,“ poukázal na pokrytectví. 

A zmínil i multikulturní chaos, kde bandy imigrantů nařizují Švédům, co mají dovoleno dělat, říkat a myslet si. Poukázal i na starou Laponku, která chtěla ve stáří žít ve městě Kiruna a nedostala byt. „Protože vy všichni jste se rozhodli, že v nich raději ubytujete skupinu somálských imigrantů,“ podotkl a zaburácel, že by se jeho političtí kolegové měli stydět.

Řeč přišla i na kriminalitu. „52,5 % odsouzenců za nejhorší trestné činy jsou cizinci nebo lidé s cizím původem,“ uvedl. Multikulturní ráj podle něj vyústil ve vraždu 16leté dívky ve Västerasu přistěhovalcem, iráckým Kurdem. „Je tu případ 81leté ženy, která byla zmlácena a okradena přistěhovalým cikánem, když vybírala peníze z bankomatu. Ani on nebyl deportován,“ řekl. „Vybírala tyto peníze, aby mohla zaplatit za zubní péči. Víte, tu zubní péči, kterou poskytujete nelegálním přistěhovalcům zdarma?“ otázal se. 

„Jaký má smysl vytvářet problémy v zemi, ve které žádné problémy nebyly? Jste znudění a chcete mít co na práci?“ zeptal se ironicky. „Kdyby nebylo vás, Švédsko mohlo být ráj,“ zakončil. 

Matematik a publicista Marian Kechlibar pak na svém webu Kechlibar.net zmínil stoupající preference strany Švédských demokratů. „Je to jediná významná švédská politická strana, která požaduje výrazné omezení imigrace, a to až o 90 % oproti aktuálnímu stavu. Tím se staví proti konsenzu švédské politické scény, který považuje Švédsko za otevřenou, vstřícnou zemi. Protiimigrační postoj je hlavní devizou strany, která jde v této věci ‚proti všem‘ a zbytek politického spektra s ní podle toho také jedná: jako s vyvrhelem. Strana je společensky tabuizována, ostatní strany dokonce uzavřely formální dohodu o spolupráci, která stanoví, že až do roku 2022 je jakákoliv spolupráce se Švédskými demokraty vyloučena,“ zmínil.

Jak uvádí následně, hlavní nárůst preferencí se uskutečnil až po roce 2014, kdy vrcholila migrační krize. 

  • Původní text ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…