Všichni nezaměstnaní neleží na gauči s lahváčem, zlobil se v ČT Křeček

27.11.2012 22:55

Stanislav Křeček z ČSSD se zlobil na zákon, podle něhož nezaměstnaní, aby dostali podporu, museli „pracovat zadarmo“. Podle něj ministerstvo práce předpokládá, že všichni lidé bez práce jsou povaleči.

Všichni nezaměstnaní neleží na gauči s lahváčem, zlobil se v ČT Křeček
Foto: David Sedlecký / wikipedia.org
Popisek: Poslanec Stanislav Křeček

„Jestli si myslí, že všichni nezaměstnaní leží na gauči s lahváčem…“ rozzlobil se v Událostech, komentářích Stanislav Křeček. Podle něj je práce stále méně a ne všichni nezaměstnaní jsou povaleči.

Právě tuto „práci zadarmo“ napadla levice u Ústavního soudu, a ten jí dal zapravdu. Stížností bylo původně 14, ČSSD uspěla u čtyř. „Stížnosti k Ústavnímu soudu nejsou olympijské hry, aby se říkalo 10 ku 4,“ vysvětloval Křeček. Podle něj jde hlavně o to, že soud zjistil pochybení.

„ÚS dostatečně konstatoval, že tady není něco v pořádku,“ prohlásil Křeček. „Opozici nebylo umožněno ten zákon dostatečně projednat,“ dodal. A obrátil se na bývalého ministra spravedlnosti Jiřího Pospíšila, že by mu stačila jeho omluva.

Ten si prý ale nejprve bedlivě přečte závěry soudu. Křečka akorát ujistil, že se už nestane znovu to, co ÚS prohlásil za protizákonné. „Je třeba říct občanům, že ten institut měl smysl,“ hájil zákon. „Určitá část, ale ne všichni, zneužívala dávky,“ dodal.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…