Všichni se bojí ČT, napsal Okamura

08.02.2017 15:01

Z PROFILŮ Tomio Okamura dnes odpověděl na řadu dotazů, které se v poslední době nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentníListy.cz.

Všichni se bojí ČT, napsal Okamura
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tomio Okamura

„Uvažujete o tom, že ve volební kampani vystoupíte pro zrušení Chovancova dezinformačně-cenzurního oddělení? Stane se případně snaha o jeho zrušení jedním z vašich volebních témat?“ zajímalo Moniku P.

„Myslím, že není třeba plést tohle do kampaně – po volbách to, myslím, každý ministr vnitra zruší sám od sebe. Navíc pochybuji, že tahle pitomost je z hlavy Milana Chovance – tohle je direktiva, která ideově zapadá do tandemu Sobotka–Dienstbier–Chvojka,“ odpověděl Okamura.

Celé znění otázek a odpovědí je ZDE

Míla chtěla vědět, kdy a kde Okamura plánuje setkání s občany na Vysočině. „V tuto chvíli jsou předběžně naplánovány na Vysočině dva termíny – 20. května a 18. června – pro podrobnosti napište prosím na e-mail vysocina@spd.cz,“ reagoval Okamura.

„Považujete za normální, aby byl v jedné zemi EU odsouzen člověk na rok do vězení nepodmíněně za to, že položil na kliku mešity slaninu, zatímco v jiné zemi EU jsou odsouzeni lidé k několika hodinám veřejně prospěšných prací za to, že zapálí synagogu?“ ptal se další čtenář. „Ne, není to normální. Evropa páchá sebevraždu. Ale čím dál tím více lidí si to uvědomuje. Navíc islám nepovažujme za pouhé náboženství – je to nenávistná ideologie, která je neslučitelná s demokracií a lidskými právy,“ uvedl Okamura.

Odpovídal také na námitku, že občané Velké Británie rozhodli v referendu o vystoupení z Evropské unie. Nejvyšší soud však rozhodl, že si vláda musí i zahájení procesu vystoupení nechat schválit parlamentem.

„Co navrhujete, aby se to u nás nestalo, pokud vůbec někdy vláda referendum schválí?“ zajímalo čtenáře.

Okamura uvedl, že referendum v Británii bylo jen konzultační. „Nemělo žádnou skutečnou právně vymahatelnou platnost. My v ČR navrhujeme jiný typ referend – hlasování, které je právně závazné a přímo ukládá povinnost parlamentu v duchu referenda přijmout odpovídající zákony, případně ukládá vládě činit odpovídající kroky. Soud v Británii pouze konstatoval, že podle zákona a ústavy je nutné, aby o vystoupení formálně rozhodl parlament – to je vše – není to žádný problém,“ vysvětlil Okamura.

„Můžete se zasadit o to, aby hospodaření ČT bylo transparentní a kontrolované?“ ptal se další čtenář. „Bohužel v boji o průhledné financování ČT jsme absolutně sami – všechny partaje se ČT bojí,“ prozradil Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…