Vtip spojuje vraždu Romana Housky s kauzou Nagyová. Vyjádřil se i doktor Macek

20.11.2013 10:42

Vražda podnikatele a vlivného člena ČSSD Romana Housky neunikla pozornosti bývalého politika ODS Miroslava Macka. Ten si navíc všímá, jak o tragické události informují česká média. Poněkud ironicky glosuje kauzu také známý právník Pavel Hasenkopf, který současně naráží na rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci údajného uplácení trojice exposlanců ODS.

Vtip spojuje vraždu Romana Housky s kauzou Nagyová. Vyjádřil se i doktor Macek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Macek s manželkou Petrou

"Nic tak dobře ve zkratce nevystihuje stav současné české společnosti jako titulek pod fotografií zastřeleného severočeského šíbra Romana Housky a jeho družky, hejtmanky Jany Vaňhové, v dnešních Lidovkách: První pár severních Čech. Uf!" napsal doktor Macek ve své glose.

A cituje i výrok sociálního demokrata Vítězslava Jandáka, který řekl, že "Lidé se nemají zabíjet, i když jsou to spolustraníci..."

Nesmysl je podle Macka předhánění novinářů ve spekulacích, zda šlo u Housky o vraždu politickou nebo obchodní. Sám má naprosto jasno. "Jeho kšefty byly s politikou natolik provázané, že šlo logicky o vraždu obchodně - politickou nebo politicko - obchodní, chcete-li," napsal Macek.

Hasenkopf to vidí jednoduše

Právník a někdejší pracovník prezidentské kanceláře Pavel Hasenkopf se na celou věc dívá s nadhledem a z jiného úhlu pohledu.

"Nechápu, proč tak složitě. Vždyť stačilo pozvat ho do sněmovny a tam by ho nějaký poslanec zastřelil v rámci svého politického projevu a nemusel by se pak vůbec skrývat. Ale ještě není vše ztraceno... Pořád se ještě může přiznat nějaký poslanec, že ho zastřelil v rámci přípravy na projev, ergo vražda a projev tvoří, ve smyslu usnesení Nejvyššího soudu v kauze Tluchoř, jeden celek, a na vraždu se tudíž vztahuje imunita," napsal ironicky právník na svůj Facebook.

Hasenkopf tím narážel na rozhodnutí Nejvyššího soudu v kauze údajného uplácení exposlanců ODS, že trojici Ivana Fuksu, Petra Tluchoře a Marka Šnajdra nelze stíhat, neboť jejich jednání kryla poslanecká imunita. Řada právních expertů rozhodnutí kritizuje právě za to, že významně rozšiřuje obsah toho, co je považováno za politický projev a tím pádem to nelze stíhat. Někteří odborníci tvrdí, že při extrémním výkladu rozhodnutí NS možná nelze poslance stíhat prakticky za nic, co udělá na území sněmovny.

Co přesně napsal doktor Macek:

Nic tak dobře ve zkratce nevystihuje stav současné české společnosti jako titulek pod fotografií zastřeleného severočeského šíbra Romana Housky a jeho družky, hejtmanky Jany Vaňhové, v dnešních Lidovkách: První pár severních Čech. Uf!

Vítězslav Jandák:
Lidé se nemají zabíjet, i když jsou to spolustraníci…

Novináři se pak předhánějí ve spekulacích, zda u Housky šlo o vraždu politickou nebo obchodní. Což je nesmysl: Jeho kšefty byly s politikou natolik provázané, že šlo logicky o vraždu obchodně - politickou nebo politicko - obchodní, chcete-li.

Co přesně napsal Pavel Hasenkopf:

Ad vražda Romana Housky:

Nechápu, proč tak složitě. Vždyť stačilo pozvat ho do sněmovny a tam by ho nějaký poslanec zastřelil v rámci svého politického projevu a nemusel by se pak vůbec skrývat. Ale ještě není vše ztraceno... Pořád se ještě může přiznat nějaký poslanec, že ho zastřelil v rámci přípravy na projev, ergo vražda a projev tvoří, ve smyslu usnesení Nejvyššího soudu v kauze Tluchoř, jeden celek, a na vraždu se tudíž vztahuje imunita...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…