Vy jste se nezbavila té minulosti z ČT, pálil Sládek do Drtinové. A pak řekl něco hrozivého o Horáčkovi

15.08.2017 18:50

V devadesátých letech minulého století byl Miroslav Sládek jedním z nejvýraznějších českých politiků. Pak ale přišel ústup ze slávy a dnes není tolik vidět. Přesto to nevzdává a chce se vrátit do nejvyšších pater politiky. V roli prezidenta. Jako prezident by prý např. neměl nic proti potápění lodí s migranty. Zval je sem někdo? Kladl si řečnickou otázku Sládek. A vzápětí si na ni odpověděl. Nezval. A přesto prý i dnes potkává v České republice přivandrovalce...

Vy jste se nezbavila té minulosti z ČT, pálil Sládek do Drtinové. A pak řekl něco hrozivého o Horáčkovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Miroslav Sládek

Miroslav Sládek zavítal jako host do internetové televize DVTV. Usedl proti Daniele Drtinové a ta na něj vytáhla fotografii z jeho setkání s voliči v Příbrami, kam dorazil jen a pouze Sládek sám. Z voličů se nedostavil nikdo. Host konstatoval, že se takové věci stávají, a chtěl toto téma opustit. Drtinová ho však nenechala a chtěla slyšet, proč se mu jako politikovi nedaří.

Média o mně šířila lži

V jednu chvíli už toho měl Sládek dost. „Vy se mě zase snažíte shodit. Mně se zdá, že vy jste se nezbavila té minulosti z České televize, protože vy jste se také přece podílela na té štvavé kampani proti Sdružení pro republiku - Republikánské straně Československa,“ rozčílil se Sládek. Jeho strana prý byla vždy jedinou čistě opoziční stranou. Všechno, co říkal od devadesátých let, se prý dnes vyplnilo. Médiím se to ale nelíbilo, tak na jeho stranu házela špínu a podle Sládka šířila lži.  

Miroslav Sládek kandidoval na prezidenta v letech 1992, 1993 a 1998, letos tedy kandiduje počtvrté. Když kandidoval v roce 1998, byl zavřen. „Doufám, že tentokrát mě vládnoucí garnitura nezavře před volbou, jako se to stalo v roce 1998. Tehdy jsem kandidoval, kandidoval jsem proti Václavu Havlovi a celá ta špička státní mě nechala zavřít. Václav Havel se mě bál jako konkurenta a hlavně jeho manželka, paní Dáša, se bála toho, jak dlouho by ta volba trvala, a nakonec to skutečně tak dopadlo a Václav Havel byl zvolen o jeden jediný hlas.“

Miloš do mě hučel, ale já jsem mu řekl ne, zavzpomínal Sládek na prezidenta

„Byl to leden 1998 a já jsem byl doma v Brně. Nikdy předtím a nikdy potom mi nevolal Miloš Zeman. Ale ten den mi volal Miloš Zeman a hučel do mě: přijeď, potřebuju s tebou mluvit, mám důležité informace před parlamentními volbami. Manželka ale řekla ne a já jsem řekl Milošovi ne. Za půl hodiny znovu drnčí telefon, znovu do mě hučel a zase jsem řekl ne. Potřetí to do mě hučel... Až jsem to tedy odkýval a vyrazil jsem do Prahy. Na Malostranském náměstí už byli připravení tři takový maníci. Každý vážil alespoň dvakrát tolik co já. To víte, já jsem nebezpečný člověk. Odvezli mě na Pankrác a tam jsem byl zadržen na tak dlouho, dokud nebyl Václav Havel zvolen o jeden jediný hlas,“ vyložil svůj pohled na rok 1998 host.

„A z tohohle vy vyvozujete, že jste byl zavřen na pokyn nejvyšších státních špiček?“ ptala se okamžitě Drtinová. „Paní Drtinová, odkud to přicházíte? Z Kavčích hor nebo nějaké jiné planety? Tam je to naprosto jednoznačné,“ poučoval moderátorku.

Stejně tak je podle Sládka jasné, že sametová revoluce byl podvod. Tímto podvodem se začalo budovat politické hnojiště, na kterém nelze nic řádně stavět. Proto potřebujeme od základu změnit systém. Sládek před kamerami volal po přerodu naší republiky v prezidentskou zemi. Prezident by byl klíčový politik, měl by k dispozici sedm ministrů a vládl by. A jak by vládl? Prosazoval by odvolatelnost politiků, referenda a tak podobně. Prosazoval to prý už sice na začátku devadesátých let minulého století, ale nikdo ho neposlouchal. Zavzpomínal na to, jak v 90. letech prosazoval profesionalizaci armády, a tehdy ho lidé měli za blázna. A dnes je to realizováno.

Napočítal jsem asi třicet přivandrovalců

Došlo i na téma uprchlické krize. Sládek dal jasně najevo, že by lodě s uprchlíky nechal třeba i potápět, protože je do Evropy stejně nikdo nezval. A přestože je sem nikdo nezval, Sládek je přesvědčen, že už jsou mezi námi. Sám prý viděl pár „přivandrovalců“ v Liberci.

„Byl jsem v Liberci v obchodním domě Ještěd a za tu dobu, co jsem tam chvíli byl, tak jsem napočítal asi třicet přivandrovalců. Na turisty rozhodně nevypadali. Přivandrovalec je ten, kdo do naší země přišel bez našeho pozvání,“ vyprávěl Sládek. Ale Drtinová chtěla slyšet podrobněji, jak se pozná přivandrovalec. „Paní Drtinová, vy nepoznáte turistu, který si fotí tady zdejší krásy, od lidí, kteří už se tady usadili, aniž na to měli právo. Kromě vás, paní Drtinová, to každý normální člověk pozná,“ poučoval dál Sládek moderátorku.  

Horáček rozdává lidem peníze, je přesvědčen Sládek. Důkaz nepředložil

Zatím prý nemá padesát tisíc podpisů, které potřebuje jako občanský kandidát na prezidenta. Kupříkladu Michal Horáček už podpisy má, ale podle Sládka je to proto, že lidem za podpisy platí. Lidem prý dává stovku, možná 75 korun, možná taky 150. Sládek o tom opět ani na chvíli nepochyboval, ačkoli pro své tvrzení nepředložil byť jen stín důkazu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…