Vy otroci, poskoci, onuce od Babiše... Drsný vzkaz kolegům premiéra

27.02.2020 7:57

Ekonomický publicista Mirek Motejlek si na svém facebookovém profilu rýpl do exministra dopravy Vladimíra Kremlíka. O něm se nyní hovoří v souvislosti s pořízením bytu, na který mu měli přispět rodiče.

Vy otroci, poskoci, onuce od Babiše... Drsný vzkaz kolegům premiéra
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vladimír Kremlík

„Všechny ty hadry, onuce, ponravy, poskoci, otroci kolem AB na případu Kremlík úplně krystalicky/elasticky mohou vidět, jak to pro ně může kdykoli skončit. Bez místa, bez peněz, bez holky, bez přátel, bez důstojnosti. Brutální dehonestace a kriminalizace v AB tisku je samozřejmostí. Tak, holky, kluci, kdo je další na řadě?“ poznamenal na svém facebookovém profilu ekonomický publicista Mirek Motejlek.

I když už není ministrem, zájem o exministra dopravy Vladimíra Kremlíka (ANO) totiž neutichá. Server DeníkN.cz o něm napsal v souvislosti s nákupem bytu na pražském Strahově. Kremlík si na něj půjčil od rodičů, kde ti 8,6 milionu vzali, neví. Kremlík pak přidal i své vyjádření na Facebooku.

Anketa

Bojíte se koronaviru?

39%
61%
hlasovalo: 9794 lidí

Kremlík si pořídil byt na pražském Strahově za 14 milionů korun. Část financoval hypotéčním úvěrem, 8,59 milionu korun si pak prý půjčil od rodičů. Jeho matka se přitom živila jako knihovnice, otec byl v továrně. Kde tak rodiče peníze vzali, sám Kremlík neví. Tvrdí ale, že jim část peněz posílal v minulosti z příjmů ze své advokátní praxe. 

„Na kauze bývalého ministra dopravy Vladimíra Kremlíka lze skvěle ilustrovat, jak se lidem v ČR daří a že by už konečně měli přestat remcat. Na byt za 14,5 milionu korun půjčili chudému ministrovi 8,59 milionu korun jeho rodiče. Dělník a knihovnice,“ poznamenal k tomu novinář Václav Janouš. V diskuzi pak jeden z uživatelů napsal. „Ale zjevně se nedaří advokátům.“ A Janouš dodal: „Dělník. Nosič informací.“

Ministr Kremlík je podle všeho také zatížen dalšími dvěma hypotékami, kdy bankám aktuálně dluží čtyři a půl milionu korun. Když se s Deníkem N bavil o tom, kde rodiče peníze vzali, naznačil, že si rodiče část prostředků půjčili. „Kdybych to nesplácel, v podstatě by přišli o nemovitost,“ uvedl. Katastr nemovitostí však o zástavě nehovoří, což následně Kremlík rovněž potvrdil. Jeho rodiče se k celé věci vyjadřovat nechtěli. 

Podle Kremlíka pak ani není důležité, jak velkou část peněz tvoří úspory rodičů, půjčka či příjmy z advokacie. Důležité podle něj je, že půjčku má a že ji splácí. 

„Dotaz na moje majetkové poměry je zcela legitimní. Jsem dlužníkem ve vztahu k rodičům. Nejsem v této zemi určitě jediný, kdo dluží bance a zároveň rodičům. Celkově jsem v průběhu života pořizoval tři byty, všechny v Praze. Údaje o podmínkách pořízení a jejich financování jsou zapsány v katastru nemovitostí. To lze vše ověřit ve sbírce listin Katastrálního úřadu pro hlavní město Prahu. V případech, kdy byla poskytnuta hypotéka, jsem prošel schvalovacím procesem banky, tak jako každý jiný žadatel, včetně prokazování vlastních zdrojů,“ dodal pak Kremlík k celé věci na Facebooku.

Na svém facebookovém profilu se Kremlík také chlubí tím, jak se svým bráchou točí singl Říkáš. „Věnuji jej všem, kteří někoho ztratili a potřebují naději. Tedy žádné dopravní ani advokátní téma,“ poznamenal. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…