Vy zrádci, zaútočil Škromach na KDU-ČSL

21.03.2014 10:54

Zrádní lidovci se nezapřou. Jejich sociální cítění u nich končí ve chvíli, kdy se začne mluvit o penězích. Rozlícený místopředseda Senátu Zdeněk Škromach (ČSSD) takto reaguje na vyjádření šéfa lidovců a vicepremiéra Pavla Bělobrádka, že by vláda měla otevřít debatu o obnovení poplatku za pobyt v nemocnici.

Vy zrádci, zaútočil Škromach na KDU-ČSL
Foto: rep
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

„Myslím, že bychom měli znovu otevřít debatu o tom, jestli by se poplatky za hospitalizaci neměly vrátit," řekl ČTK Bělobrádek. Podle vicepremiéra je většina občanů ochotna tento poplatek akceptovat. Placení poplatků by podle něj bylo možné u dlouhodobě nemocných omezit například tak, aby platili maximálně měsíc ročně. „Je to poplatek, který má svoji logiku," poznamenal včera Bělobrádek.

Toto lidovecké prohlášení rozezlilo místopředsedu Senátu Zdeňka Škromacha. „Zrádní lidovci se nezapřou. Mají snad pocit, že vyhráli volby?“ píše na svém Facebooku s tím, že poplatky zrušil Ústavní soud a byla by prý hloupost je znovu zavádět.

Podle Škromacha jsou poplatky ve zdravotnictví jakousi daní z nemoci. Připomíná také, že lidé na nemocenské první tři dny nedostávají ani korunu, následně pak jen necelý plat. „Z toho ještě mají platit v nemocnici?“ píše místopředseda Senátu a pokračuje: „Čekat od pana Bělobrádka nějaké sociální cítění by bylo asi naivní očekávání. To u lidovců končí ve chvíli, kdy se začne mluvit o penězích.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…