Výběr Rady ČT: Všem stejně. Pirátům, SPD, komunistům i TOP 09, oslovil poslance Pavel Černocký

16.03.2021 11:13

V Radě ČT se v brzké době uvolní čtyři posty. Momentálně se o tato 4 křesla uchází celkem 54 kandidátů. Postupně promluví ve Sněmovně. V úterý dopoledne dostal prostor publicista a bývalý hudebník Pavel Černocký. Prozradil na sebe, že Českou televizi miluje od dětství a ČT24 sleduje téměř pořád. Má pocit, že veřejnoprávní televize věnovala až příliš mnoho prostoru koronaviru.

Výběr Rady ČT: Všem stejně. Pirátům, SPD, komunistům i TOP 09, oslovil poslance Pavel Černocký
Foto: archiv P. Černocký
Popisek: Pavel Černocký

Nejprve přednesl pětiminutovou prezentaci a pak deset minut odpovídal na dotazy poslanců. Začal tím, že se představil jako novinář. Pracoval jako parlamentní zpravodaj Českého rozhlasu a v Radiožurnálu moderoval politické debaty. Vedle toho pracoval jako komentátor pro řadu listů. V roce 1992 pak dokonce kandidoval na místo generálního ředitele veřejnoprávní televize.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

Jednoho dne se stal mediálním ředitelem Čedoku a po privatizaci Čedoku začal podnikat. „Snažil jsem se vydělat nějaké peníze,“ popsal svou činnost poslancům.  

Objevoval se také v ranním vysílání České televize.

V poslední době si spustil vlastní pořad na Facebooku, do kterého si zve různé hosty jako analytika Petra Robejška, bývalého policejního ředitele Stanislava Novotného nebo generála Andora Šándora.

„Já si pamatuju, jak jsme s otcem lezli na střechu a montovali anténu, takže jsem byl jedním z prvních příjemců signálu České televize. Já Českou televizi miluju od dětství,“ uvedl Černocký.

„V každé televizi se dá něco vylepšovat, ale to rozvrstvení těch kanálů mě připadá správné. Trochu jsem zklamán z toho sportovního kanálu. Ta nabídka sportovního kanálu bývala lepší,“ vyložil svůj pohled na veřejnoprávní televizi.

Pár slov pronesl i na konto ČT24.

„Já ráno vstanu, udělám si snídani, zapnu si ČT 24, pracuju a sleduju celý den, co se děje ve světě,“ konstatoval.

Mezi jeho oblíbené kanály prý patří také ČT2, kde podle jeho názoru běží skvělé filmy.

„A chtěl jsem říct, že kdybych se dostal do Rady ČT, tak bych se věnoval především politické vyváženosti. Já prostě dlouhodobě zastávám názor, že do Parlamentu byly zvolené různé strany, ta společnost je rozdělená, jsou tu dva tábory, které se nemají rády, do Parlamentu se dostaly protichůdné strany – Piráti, SPD, ANO, ODS a já bych se strašně zajímal o to, aby to bylo vyvážený. Aby nikdo nebyl preferován a nikdo nebyl ostrakizován. Aby ten prostor, který dostávají politické strany, byl úměrný těm volebním výsledkům,“ zdůraznil Černocký.

Hlídal by, aby prý přiměřený prostor dostali Piráti, SPD i komunisté a TOP 09. „Aby se měřilo každému stejně,“ zdůraznil.

Nakonec došlo i na koronavirus. Černocký prohlásil, že v ČT bylo zpravodajství o koronaviru až moc. „Ale mně tam strašně chybělo, že se neudělaly panely odborníků. To by podle mě ty lidi zajímalo víc, než že se dokola opakuje, kolik lidí leží v nemocnici,“ poznamenal publicista. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…