Výbor by měl dát doporučení plénu ke stíhání Borky a Novotného

25.05.2017 6:22

Sněmovní mandátový a imunitní výbor by měl dnes doporučit plénu, zda má vydat Jaroslava Borku (KSČM) a Josefa Novotného (za ČSSD) k trestnímu stíhání, nebo ne. Policie chce oba poslance obvinit v případu machinací s dotacemi z Regionálního operačního programu Severozápad, píše ČTK.

Výbor by měl dát doporučení plénu ke stíhání Borky a Novotného
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Jaroslav Borka

Výbor na dnešek oba poslance pozval, aby se mohli k policejní žádosti vyjádřit. Pozvánka mířila také zástupcům policie a státního zastupitelství.

Borka a někdejší hejtman Karlovarského kraje Novotný jsou podezřelí z poškození finančních zájmů Evropské unie a zjednání výhody při zadání veřejné zakázky. Jednoho z nich policie podezírá také ze zneužití pravomoci úřední osoby a účasti na organizované zločinecké skupině.

Oba poslanci byli dříve členy výboru regionální rady ROP Severozápad. Cítí se nevinni. Sněmovna by měla rozhodnout o jejich vydání k trestnímu stíhání ještě na nynější schůzi.

Kauza ROP Severozápad se týká evropských dotací v Ústeckém a Karlovarském kraji. V případu je nyní obviněno 24 lidí, mezi nimiž jsou politici, vysocí úředníci a podnikatelé. V posledních letech již bylo několik lidí kvůli ovlivňování rozdělování dotací v tomto operačním programu odsouzeno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…