Výbuch munice v policejním skladu. Starostka o něm vůbec nevěděla

15.09.2020 16:44

V Bílině na Teplicku explodovala munice v policejním skladu. Na místě zasahují hasiči. Údajně nebyl nikdo zraněn. V současné chvíli mají požárníci oheň pod kontrolou a na místě již nic nevybuchuje. Také byla nařízena evakuace osob ve vzdálenosti 500 metrů od výbuchu. Starostka města o skladu prý vůbec nevěděla. Zprávu přinesl iROZHLAS.

Výbuch munice v policejním skladu. Starostka o něm vůbec nevěděla
Foto: red
Popisek: Mírové náměstí v Bílině

Anketa

Mělo by Česko stavět další bloky jaderných elektráren?

89%
11%
hlasovalo: 8771 lidí

Výbuchy se ze skladu v části Chudeřice, který má pronajatý Pyrotechnická služba Policie ČR k uskladnění munice, začaly ozývat krátce před 13. hodinou.

Ministr vnitra Hamáček (ČSSD) v Rádiu Impuls informoval, že požár a výbuch se týkal muniční kobky o rozměrech 3 x 3 metry, od výbuchu se vznítilo dřevo, které bylo kolem.

Ve skladu byly podle Hamáčka výbušniny ze zneškodňovaných nábojů. V kobce, kde hořelo, bylo asi 150 kilogramů výbušniny. Trosky doletěly do vzdálenosti zhruba 300 metrů.

Událost policie vyšetřuje. „Teoreticky mohlo jít o samovznícení, ale jsme na začátku. V této fázi se nedá vyloučit nic,“ řekl Hamáček. Sklady munice v ČR jsou ale podle něj dobře zabezpečené.

Starostka města Bíliny Zuzana Schwarz Bařtipánová z ANO k situaci překvapivě uvedla: „Bohužel musím sdělit, že o existenci muničního skladu na území našeho města jsme neměli vůbec žádné zprávy, a to nejen my, ale ani bezpečnostní rada ani krizový štáb.“

Muniční sklad je v části Chudeřice na sever od centra Bíliny směrem na Teplice. Vede tudy silnice I/13 spojující města pod Krušnými horami. Silnice je na vjezdu do Bíliny uzavřena, objízdná trasa vede přes Kostomlaty nebo Braňany. Evakuovat bylo potřeba část Teplického předměstí a ulici Československé armády.

Podívejte se na záznam výbuchu, který poskytla ČT24 na svém Twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…