Výbuch radosti: Hygiena trpí Landou a bude to horší

10.11.2021 15:30 | Ze sítí

Osmého listopadu vyzval Daniel Landa své příznivce, sdružené ve skupině Zlatý špendlík, aby bombardovali hygienické stanice otázkami na průběh kontrol. S jednoduchou logikou: Úředník, který píše o tom, koho kontroloval a kdy, nemůže zároveň kontrolovat. Výsledky akce už se objevily v médiích, postěžovala si šéfka jihočeské hygieny. A příznivci Dana Landy se radují. Baví je například, jak si hygiena stěžuje, když musí plnit svou povinnost.

Výbuch radosti: Hygiena trpí Landou a bude to horší
Foto: Repro Facebook
Popisek: Daniel Landa požaduje omluvu

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
Jihočeská hygiena řeší další problém kromě trasování. Podle SeznamZpráv a iRozhlasu do této instituce z úterka na středu přišly stovky e-mailů s dotazy na průběh kontrol. „Jedná se o dotazy typu: kde jste byli na kontrole 8. listopadu, co jste dělali 9. listopadu a tak dále. Z jedné mailové adresy nám klidně přijde třeba deset takových dotazů. Jedná se skutečně o obstrukční otázky, na které bychom ale měli podle zákona o svobodném přístupu k informacím odpovědět,“ uvedla ředitelka jihočeské hygieny Kotrbová.

„Podle mě se jedná o aktivitu iniciativy Žlutý špendlík, která přišla s projektem šikanuj hygieniky. Nám to nesmírně přidělává práci, protože nyní veškerý čas věnujeme epidemii koronaviru, kdy se v Jihočeském kraji dostáváme k tisícovce nových případů za den. A jen samotný proces trasování nakažených je velice náročný,“ posteskla si.

Na stránkách Zlatého špendlíku, což je sdružení založené zpěvákem Danem Landou, skutečně visí výzva, aby lidé bojovali „šikanou proti šikaně“. „Jsme přesvědčeni, že je na čase, aby každý z nás využil svého práva žádat po Krajské hygienické stanici informace o těchto kontrolách. KHS mají zákonem stanovenou lhůtu na odpověď a jsou dle zákona povinny Vám informace poskytnout,“ píše se na stránkách Zlatého špendlíku.

Příznivci se mají prý na KHS obracet třeba i opakovaně s dotazy na probíhající kontroly. „Práce hygienických stanic na přípravě odpovědí pro vás bude pro naše občany jistě užitečnější, než nesmyslná šikana živnostníků, poskytovatelů služeb a jejich zákazníků,“ ospravedlňuje Landa zahlcení pracovníků státní instituce.

A na stránkách je i předloha, jak by měla žádost o poskytnutí informací vypadat, tedy že má obsahovat osobní údaje, že tazatel má zájem o informace dle zákona č. 106/1999 Sb. a také o informaci o počtu rozhodnutí o nařízení karanténních opatření a že tyto informace chce zaslat poštou.

Podle příznivců Dana Landy akce zafungovala dobře. „To je dobrý, člověk po nich chce pár informací, na které má ze zákona právo a už je to šikana,“ reagoval na titulek SeznamZpráv Michal Matuška a dodal: „To, že oni šikanují na základě nějaký vyhlášky naopak šikana vůbec není.“ A další paní si přisadila, že úředník se cítí být šikanován, když je po něm vyžadována práce.

„Super a dík Danielovi Landovi, hygienu pořádně vytočil, ze zákona mají povinnost odpovídat na dotazy, super akce,“ děkovala pak Landovi Blanka, podle které by se měl zaměřit i na další instituce.

„Funguje to! Přidat víc! Hrrrrr na ně! FIT VIA VI,“ oháněl se heslem Zlatého špendlíku Robert Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…