Vychází přehledná kniha dějin Švýcarska

05.09.2019 12:55

Nakladatelství Lidových novin dodalo na knižní pulty již desítky titulů, které mapují historii jednotlivých států. Namátkou jde o dějiny Vietnamu, Polska, Černé Hory, Ruska, Makedonie nebo například Španělska. Poslední novinkou tohoto nakladatelství jsou dějiny Švýcarska, státu nacházejícího se ve střední Evropě.

Vychází přehledná kniha dějin Švýcarska
Foto: pixabay.com
Popisek: Švýcarská vlajka

Švýcarsko je alpskou zemí, jejíž historický vývoj byl determinován hornatým rázem krajiny či přítomností průsmyků, spojnic Apeninského poloostrova se zaalpskou Evropou. Nynější finanční velmoc se sídlem řady mezinárodních institucí, jež svou společnou identitu vztahuje i ke smlouvě o věčném spolku z roku 1291, si již dvě staletí pečlivě střeží svou neutralitu. 
 
Dějiny Švýcarska představují čtenáři historický a společenský vývoj této alpské země od raného středověku až do současnosti. Čtivou formou autoři popisují charakter krajiny a jejích obyvatel před vznikem spříseženstva i po něm, rozebírají náboženské, sociální a kulturní poměry v užším i širším kontextu a plasticky zachycují utváření specifické švýcarské identity a institucionálního rámce.
 
 
Dějiny Švýcarska od dvojice autorů Georg Kreis a Werner H. Meyer, se neomezují jen na „velké dějiny“ vládců a zlomových momentů, ale mapují rovněž místní zvyky, kulturu, sousedské vztahy či všudypřítomný vliv přírodních podmínek.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…