Vydají nebo nevydají Parkanovou? Dnes už bude jasno

11.07.2012 7:39

Poslanci dnes budou hlasovat o tom, zda vydají bývalou ministryni obrany a současnou místopředsedkyni Sněmovny Vlastu Parkanovou k trestnímu stíhání. Ta měla nakoupit předražené vojenské letouny CASA. Zákonodárci budou mimo to pokračovat i ve schvalování církevních restitucí.

Vydají nebo nevydají Parkanovou? Dnes už bude jasno
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová

Policie chce bývalou ministryni obrany Parkanovou stíhat kvůli tomu, že nenechala zpracovat posudek na cenu letounů. Vznikla údajně škoda až 658 milionů korun. Parkanová tvrdí, že posudek nebyl potřeba a že nepochybila. Mandátový a imunitní výbor poslancům doporučil Parkanovou vydat. Schvalování zákona o majetkovém vyrovnání státu s církvemi začalo v závěrečném kole už na červnové schůzi, opozici se ale podařilo hlasování oddálit.

Opozice zpochybňuje rozsah vydávaného majetku i výši náhrad, které chce ČSSD spolu s Věcmi veřejnými zrušit. Vládní návrh počítá s tím, že církve by měly dostat asi polovinu někdejšího majetku v hodnotě zhruba 75 miliard korun, který je v držení státu. Za ostatní majetek pak mají získat náhradu 59 miliard korun během 30 let. K této částce by se ovšem připočítávala inflace. Stát by naopak církvím přestal hradit platy duchovních.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane, čtk

Tomio Okamura byl položen dotaz

Nemáte krátkou paměť?

Když se ohlédnete do naší minulosti, tak spousta lidí, včetně mužů raději emigrovala, než aby šla bojovat nebo se podřídili režimu. A myslím, že by se stejně zachovala řada lidí i teď a je to pochopitelné. Opravdu myslíte, že je to důvod k tomu ukončit podporu Ukrajině? A vy byste ty bojeschopné Ukr...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

9:55 Jako druhá světová? To ne. „Prostě to přečetl.“ Holec se pustil do prezidenta

Je mi smutno z toho, jaká intelektuální bída je naším prezidentem. I to jsou slova politického komen…