Vyhnali mě! Babiš o platech politiků. A jasná zpráva Hřibovi

17.05.2020 19:00

„Já jsem se ptal poslanců ve Sněmovně, zdali by nemohli být solidární. S tím mě vyhnali,“ rozčílil se ve svém týdenním shrnutí „Čau lidi“ premiér Andrej Babiš (ANO), když hovořil o zvedání platů politikům. A pokračoval s ohlédnutím na příchod dlouho očekávaného memoranda od pražského primátora Zdeňka Hřiba (Piráti). „Dejte nám všechno v desítkách miliard zadarmo a já vám nedám skoro nic,“ nestačil se divit nad obsahem.

Vyhnali mě! Babiš o platech politiků. A jasná zpráva Hřibovi
Foto: Facebookový profil Andreje Babiše
Popisek: Premiér Andrej Babiš (ANO) se chlubí trikem od armády

Anketa

Byl by šéf ODS Petr Fiala dobrým premiérem?

3%
97%
hlasovalo: 33538 lidí
„Čau lidi, zase je neděle. Zase mám roušku, i když jsem na minulé vládě apeloval na ministra zdravotnictví (Adama Vojtěcha) a na epidemiology, že venku bychom mohli být bez roušek na tu vzdálenost dva metry, tak mě nevyslyšeli. Bude to až 25. května,“ spustil úvodem Babiš k rouškám.

Vzpomenul i na to, že byl u holiče, kde neměl nasazenou roušku. „To se omlouvám,“ padlo od něj s tím, že si to v dané situaci neuvědomil.

A pak již přešel k ekonomice. Poznačil, že ekonomické problémy přišly už v minulém roce, kdy začal propad u automobilového průmyslu. Nyní se společně s ministrem obchodu, průmyslu a dopravy sešel s exportéry a zjistil, že letošní propad v exportu bude mezi čtyřiceti až šedesáti procenty.

Vyjádřil se též k možné sanaci dluhů jižních států v rámci Evropské unie. To, aby si některé státy s rozpočtově nezodpovědnou minulostí půjčovaly ze společných evropských peněz, označil za „velký problém“. Upozornil, že se jedná především o státy eurozóny. Nechápe, proč bychom měli garantovat naše prostředky za tyto státy. „Ve finále to budou garantovat daňoví poplatníci,“ upozornil s tím, že se jedná o „naše peníze“.

Naznačil i nutnost pokračovat v modernizaci armády. „Armáda nám vždy pomohla,“ podotkl a ukázal své triko s armádní tematikou.

Shrnoval, že se nakoupily nové armádní vrtulníky, letouny či radary z Izraele. A také pistole. Právě z nákupu pistolí má i dosti hutnou historku. „Já jsem si tam vyzkoušel tu pistoli P-10 a kritizovali mě, že jsem měl prst na spoušti,“ vzpomenul na ohlasy, které sklidil za své zacházení s pistolí od České zbrojovky.

Na to spustil se slovy k pražskému primátorovi Zdeňku Hřibovi (Piráti). Ten mu na jednání na počátku prosince loňského roku slíbil, že mu zašle memorandum. Přišlo však až v pátek. Navíc se vše dozvěděl první od ČTK. „Ten návrh primátora je stejný. Dejte nám všechno v desítkách miliard zadarmo a já vám nedám skoro nic. Přitom Praha má na účtech ke konci roku 80 miliard!“ rozčílil se.

A posledním tématem byly platy politiků. Ty jej také nenechaly chladným a stěžoval si, že jsou navázány na platy policistů a soudců. „Je to potřeba oddělit,“ řekl rázně a pokračoval. „Já jsem se ptal poslanců ve Sněmovně, zdali by nemohli být solidární. S tím mě vyhnali,“ vylíčil, jak skončila diskuse ohledně zvedání platů politikům.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: rak

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…