Vyhnání dětí z Petřína: Extrémně necitlivé, lamentuje Čižinský. Strážník jim měl říct, kde sáňkovat mohou

09.02.2021 22:49

Poslanec Patrik Nacher (za ANO) se podivuje nad jednáním pražského strážníka, který zakázal dětem z mateřské školy bobovat na svazích pod Petřínem. „Kam se poděl selský rozum?“ ptá se poslanec. Lídr hnutí Praha Sobě a poslanec Jan Čižinský souhlasí s tím, že vyhánět sáňkující děti je necitlivé a že by se mohla městská vyhláška změnit. „Požádáme o to koaličního partnera,“ prohlásil.

Vyhnání dětí z Petřína: Extrémně necitlivé, lamentuje Čižinský. Strážník jim měl říct, kde sáňkovat mohou
Foto: Repro Instagram
Popisek: Městský strážník na stráni, ze které vyhnal bobující děti

S informací přišel reportér televize Stream Janek Rubeš, který natočil, jak městský strážník vyhazuje z pod Petřína nejen několik běžkařů, ale i desítky bobujících dětí. „Tak tady ještě před chvilkou bobovaly děti. A teď už tady nebobujou. Protože je vyhnal tenhlecten měšťák,“ říká ve videu Rubeš a dodává, že to je zatím „největší bizár, co v Praze viděl“.

„Pandemie si na nás všech vybírá nějakou daň. Janek Rubeš zaznamenal, že někteří jsou evidentně postiženi více než jiní – třeba jako tento strážník, který pod Petřínem zakázal dětem bobovat a vykázal běžkaře. Kam se poděl selský rozum?“ podivuje se poslanec Patrik Nacher.

 

 

Městský strážník ovšem jednal ve shodě s městskou vyhláškou na ochranu zeleně. „Chování na veřejné zeleni je v Praze upraveno vyhláškou města. V ní je uvedeno, že v zeleni, která je součástí zahrad a parků, je mimo jiné zakázáno lyžovat, sáňkovat a jezdit na snowboardu,“ uvedla k případu mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Právě změnu vyhlášky proto plánuje poslanec a pražský zastupitel Jan Čižinský. „Vyhánět sáňkující děti z Petřína je extrémně necitlivé. Strážník měl dětem doporučit místo, kde sáňkovat mohou. Požádáme koaličního partnera o revizi vyhlášky, aby děti mohly na Petříně sáňkovat všude, kde nic nepoškodí. Tak jak je to na oblíbených místech Letné a ve Stromovce,“ navrhuje Čižinský, že se o tom s pražskými Piráty pobaví.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…