Vyhodit. Zakázat. Zbavit titulu. USA za Bidena: Český docent zděšen

08.02.2021 13:52

Historik Ivo Cerman varuje před úplným zničením konzervativců v USA ze strany levice. Tento proces podle něj již začal a jen během prvního měsíce vlády demokrata Joea Bidena se ukázaly jeho dalekosáhlé důsledky, které by mohly vést až k faktickému zániku republikánské strany. Útok podporovatelů Donalda Trumpa na Kapitol podle Cermana levici umožnil označit konzervativce jako teroristy a finančně, společensky i fyzicky je likvidovat.

Vyhodit. Zakázat. Zbavit titulu. USA za Bidena: Český docent zděšen
Foto: Hans Štembera
Popisek: doc. PhDr. et Dr. phil. Ivo Cerman, Ph.D., historik

Ivo Cerman ve svém komentáři na serveru Neviditelný pes předestřel hrozivou budoucnost amerických konzervativců a republikánské strany. „Z konzervativců zbude v USA jen trpěná kolaborující slupka Republikánské strany, která bude udržovat iluzi plurality. Konzervativci a konzervativní média budou – už postupně jsou – vytlačeni z veřejného prostoru. Bez komunikačních možností, bez příjmů z reklamy, bez sponzorů nebudou mít možnost efektivně oslovit veřejnost,“ prorokuje Cerman s tím, že levice s konzervativci v zásadě bude pracovat jako s domácími teroristy.

Anketa

Mělo by Česko nasadit ruskou vakcínu Sputnik V ještě před jejím schválením orgány EU?

92%
8%
hlasovalo: 14311 lidí

„Vzhledem k široce chápanému výrazu může znamenat možnost využít proti přehnaně aktivním konzervativcům všechny prostředky finanční a fyzické likvidace, které se užívají v boji se skutečnými teroristy,“ varuje Cerman a svoje přesvědčení vysvětluje celou řadou událostí z posledních týdnů a měsíců.

V prvé řadě upozorňuje na nové instituční základy plánované represe levičáků vůči konzervativcům. „Jednak je to plánovaný zákon o domácím terorismu, který zlegalizuje občanskou likvidaci veřejně aktivních konzervativců a zřízení nového Úřadu spravedlnosti, které bude využíváno jako hlavní vykonavatel represivních zásahů. Nakonec také převzetí kontroly nad Úřadem sčítání lidu, který už nebude moci zjistit pravý stav počtu imigrantů v zemi a odlišit je od občanů oprávněných volit,“ vysvětluje Cerman.

Právě poslední jmenovaná věc je podle něj pro levici nejdůležitější, protože umožní masivní volební podvody díky importu voličů z řad imigrantů, jejichž množství lze libovolně nafukovat. „Takže levicový režim volby nikdy neprohraje. Členské státy, které umožňují ilegální imigraci a pak sčítají občany a imigranty, dostávají navíc nárok na větší počet poslanců v dolní komoře parlamentu, čímž převálcují republikánské státy,“ popisuje svoji temnou vizi republikánů Cerman.

Dále již podle Cermana probíhá drastické vytlačování konzervativců z veřejného života a omezování jejich svobody projevu. To vše v reakci na útok na Kapitol z 6. ledna. „Represe ale ve skutečnosti začaly už předtím. Už před vlastním útokem byla 5. 1. zrušena facebooková strana skupiny Stop the Steal, která organizovala radikální část demonstrace. Pocit, že ztratili možnost vyjádřit veřejně názor a organizovat se, nepochybně přispěl k jejich radikalizaci,“ domnívá se Cerman.

Hlavní část represí ale byla umožněna právě díky útoku na Kapitol, který přišel levici podle Cermana vhod. „Po zteči Kapitolu ale nastoupila reakce mnohem silnější, systémová represe, která má za cíl ukázat celou Trumpovu vládu jako zločinnou a kriminalizovat i do budoucna názorovou opozici,“ tvrdí Cerman a celou záležitost popisuje na několika příkladech.

 

 

Základy pro ospravedlnění represe podle něj vytvořily dva projevy nového prezidenta z řad demokratů Joea Bidena. „Ještě během zteče dne 6. 1. vystoupil v projevu, kde vyzval Trumpa, aby vystoupil v národní televizi. Trumpův přístup do mainstreamových celostátních televizí byl ale už předtím omezen. Trump natočil video s projevem k útočníkům, které zveřejnil na twitteru, facebooku a youtube. Twitter ho ale okamžitě smazal, jelikož prý šířil nenávist. I když v něm vyzýval k míru. Nicméně tím nebyla splněna podmínka vystoupit v celostátní TV, a tak se zrodila legenda, že Trump odmítal usmířit útočníky,“ tvrdí Cerman, že kampaň proti Trumpovi je plná lží.

„Druhý projev měl Biden 7. 1. a v něm vydal pokyn neříkat útočníkům protestující, ale domácí teroristé, což bylo správně pochopeno jako sdělení, že se ke konzervativcům bude přistupovat s represivními zákroky, které se uplatňují proti teroristům. Biden totiž také tvrdil, že útok na Kapitol je prý logickým vyvrcholením celých čtyř let Trumpovy vlády, a tak vytvořil základ pro vinu kohokoliv, kdo během čtyř let pracoval pro Trumpovu vládu, nebo ji jako volič podporoval,“ má jasno Cerman, že všichni konzervativci, kteří spolupracovali s Trumpem nebo to měli v plánu, budou přísně perzekvováni.

To dokládá na příkladu, kdy Deutsche Bank, Signature Bank a US bank oznámily, že Trumpovi nebudou dále poskytovat žádné úvěry. „Dále je třeba říct, že už 6. 11. 2020 vyzvala poslankyně Ocasio Cortez na svém twitteru, aby se začaly sestavovat seznamy Trumpových podporovatelů a spolupracovníků, aby už nikdy nemohli dostat práci. Podobné přání vyjádřil 7. 1. 2021 časopis Forbes, který zveřejnil oznámení, že bude aktivně vést kampaň proti jakékoliv firmě, která zaměstná kohokoli z tiskových mluvčích a právníků, kteří kdy pracovali pro Trumpovu vládu,“ předkládá Cerman domnělý komplot levice proti konzervativcům.

„Stejně tak vznikly asi dvě petice žádající profesní likvidaci senátorů Teda Cruze a Joshe Hawleyho, kteří sepsali prohlášení, že nebudou hlasovat pro schválení výsledků voleb, pokud se předtím neprovede nouzový audit. Netvrdili, že Trump vyhrál volby, ani že došlo k podvodu, ale že nedůvěra občanů v korektnost voleb je dle výzkumu veřejného mínění tak nízká, že je třeba obnovit důvěru v systém řádným vyšetřováním. Veřejná petice však Cruze označuje za podněcovatele zteče a obviňuje ho ze vzpoury a pokusu o převrat,“ přidává další střípek Cerman a jmenuje také společný otevřený dopis nakladatelů USA, v němž se zavazují, že Trumpovi ani nikomu z jeho vlády nevydají žádnou knihu.

Další fází represe proti konzervativcům je podle historika snaha připravit je o styk s veřejností prostřednictvím sociálních sítí. „Trumpův účet na twitteru byl zrušen permanentně, dále byly zrušeny účty právničky Sidney Powellové, která dělala Trumpovi obhajovatelku, Donalda Trumpa Jr., generála Mika Flynna, senátora Joshe Hawleyho, novinářky Michelle Malkin z Getaway Pundit a celé řady dalších veřejně činných konzervativců. Trump byl následně smazán z Facebooku a ze Snapchatu,“ všímá si Cerman.

„Vedle těchto sociálních sítí, kam byli konzervativci vytlačeni z velkých médií, je jedinou velkou televizní stanicí na jejich straně FoxNews. Proti ní vede kampaň konkurenční CNN, která požaduje, aby FoxNews byla zrušena. Požaduje se také, aby tam žádná společnost neinzerovala, což by FoxNews způsobilo ztrátu příjmu z reklam. CNN stojí také v čele kampaně za umlčení vlivných konzervativních komentátorů, kteří operují nezávisle na youtube a jinde,“ doplňuje Cerman s tím, že jde v zásadě o formu cenzury a ničení svobody projevu.

Do budoucna pak podle Cermana levice plánuje zamezení financování konzervativních stran a médií. „Peníze potřebují i normální strany a média, proto je hlavní starostí nového režimu znemožnit konzervativcům provozovat fundraising. Už před ztečí Kapitolu se jejich možnosti omezovaly za pomoci různých bojkotovacích kampaní, Trump měl při volbě také výrazně méně financí než demokrati, nyní proti uvědomělým republikánům směřuje rozhodnutí velkých společností, že zastaví  financování kongresmanům, kteří v hlasování nepotvrdili Bidenovo vítězství ve volbách,“ pokračuje Cerman ve vysvětlování nebývalé represe levice vůči konzervativcům.

Cerman upozorňuje také na šokující prohlášení některých demokratů, kteří žádají zákaz celé Republikánské strany nebo povinnou převýchovu republikánských voličů a jejich dětí. „Vlivná televizní politická moderátorka Katie Couric prohlásila 15. 1. v pořadu Billa Mahera na HBO, že by Trumpovi voliči měli být deprogramováni, zřejmě v nějakých převýchovných táborech. Další šílený návrh vyslovil právník veřejnoprávní televize PBS Michael Beller. 13. 1. se vyjádřil v soukromém rozhovoru, že by Trumpovým voličům měly být odebrány děti a poslány do převýchovných táborů,“ píše Cerman.

„Konečně levicový dav vyhledává Trumpovy bývalé sponzory a snaží se je zlikvidovat. Kongres totiž uzákonil, že donace politikům musejí být veřejné, takže to jde snadno,“ píše na závěr Cerman a přidává příklad podnikatelky, která kvůli finanční podpoře Trumpovy kampaně byla zcela zlikvidována. „Byla proti ní a jejím zákazníkům zahájena internetová šikana, Facebook zrušil stránku, přes kterou nabízela své služby a přes niž udržovala svou komunitu. Její firma je prakticky zlikvidovaná, navíc ji obránci slušnosti zavalili vulgaritami,“ dodává Cerman s tím, že stejné likvidační kampaně se vedou proti jakémukoliv právníkovi, který přijme úkol obhajovat Trumpa v nadcházejícím procesu o impeachment.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…